Recept spaghetti aglio olio

Recept spaghetti aglio olio

Spaghetti aglio olio, een heerlijk pasta recept wat ik helemaal zelf gemaakt heb.

En natuurlijk kan dat iedereen, want het is het meest simpele wat er bestaat. Mijn moeder maakt het ook regelmatig met courgettie, maar ik wilde het nu zelf een keer maken en ook eten want ik ben niet zo’n pasta eter.

Je hebt er ook echt niet veel voor nodig.

Pasta
Knoflook
Platte verse peterselie
Olijf olie
Zout

Je kookt de pasta zoals op de verpakking staat met een flink lepel zout. Je snijd de knoflook zo fijn mogelijk in plakjes en je hakt de peterselie fijn.
Zet een pan op het vuur en doe daar een laag olijf olie in, op middelhoog vuur, dan doe je de knoflook erin en laat dat rustig warm worden. Je zet daarna het vuur wat hoger maar zorg ervoor dat de knoflook niet verkleurd.

Ondertussen is je pasta aan het koken en de olijf olie met knoflook een beetje aan het bakken, doe dan een soeplepel pasta water bij de knoflook en laat dat even koken. Als je pasta dan klaar is dan doe je de pasta vanuit de pan overscheppen in de pan met knoflook en olie en dan ga je mengen. Voeg dan ook de verse peterselie toe en roer alles goed door elkaar.

En wat denk je? Je bent klaar!! Het duurt nog geen 10 minuten 😀

Eet smakelijk!

reactie's

reactie's

28 gedachten over “Recept spaghetti aglio olio

 1. Lekker, doe je er nog iets van een salade bij om er meer groente bij te eten? Alhoewel de echte italianen eten het natuurlijk ook zo. Ik wil trouwens courgettie ook eens proberen.

  1. nee wij eten overdag ook al genoeg groenten 😉 ik eet zelf al 800 gr groenten per dag en de rest 250 gram dus hier hoeft en hoort geen groenten bij 😉

 2. Ik zag het al in de vlog voorbij komen! Ik ga hem ook eens proberen, maar dan met de glutenvrije spagetti 😉 Vinden mijn darmen net wat fijner hihi

 3. Die maken wij al sinds onze kinderen nog heel klein waren. Dol waren ze er op. En nu nog steeds. Tip: gebruik een hele dunne spaghetti soort, dan smaakt het nog net eventjes wat verfijnder van smaak. En een pepertje erdoor voor wat extra pit is ook niet te versmaden.

  1. er zitten chilli vlokken door heen bij ons omdat ze niet zo gek zijn op pittig 😉 ik deed er ook altijd een pepertje door heen

 4. O, dat klinkt heerlijk en heerlijk simpel. Ik hou er erg van, met een salade oid, dus die ga ik onthouden.

 5. Ik maak het zo nu en dan ook zo, met heel veel knoflook haha, omdat ik gewoon pasta ook heel lekker vind en soms proef je het nog amper door alle sausjes. En het is inderdaad even snel gemaakt als je geen tijd hebt gehad om boodschappen te doen o.d

 6. Heerlijk recept en zo klaar! I love it! Mooie foto ook, ik krijg honger, hahaha!

 7. Ik hou wel van een eenvoudig gerecht. Het kan je inderdaad erg aangenaam verrassen!

 8. Zo gemakkelijk, maar zo lekker! Je kunt mij echt wakker maken voor een lekkere pasta. Nog wat gezonds voor ernaast, en je bent klaar.

 9. Super handig! Ik ben ook niet z’n pasta eter, maar ben wel groot fan van pasta, roomsaus kip. Echt een aanrader

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.
%d bloggers liken dit: