Recept : springrolls
Wie kent ze nou niet…springrols, wraps maar dan van rijstvellen ipv wraps maar komt op hetzelfde neer 😀
Wraps kan ik moeilijk verdragen maar deze rijstvellen gaan wat beter en vind het lekkerder dan zo’n kleffe hap van een wrap. Je kan de rijstvellen met van alles vullen wat jezelf lekker vind, bijvoorbeeld met kip, sla, en groentes, bedenk het en je kan het erin doen :D. Vitnamese loempias maak ik ook regelmatig met deze rijstvellen ipv met filodeeg, en je hoeft dit niet te frituren dus stuk gezonder 😉
Ik vul mijn wraps het liefst met vis, ik maak er een soort van sushi rol van 😀
Wat heb je nodig:
Rijstvellen (te koop bij toko of bij sommige appies)
De vulling naar keuze, mijne is standaard:
Zalm
krabstick
avacado
komkommer
sesamzaadjes
dille
De rijstvellen moet je even in een kom water doen om ze zacht te maken, daarna leg je ze op een bord en ga je ze vullen. Als je alles ertussen hebt gedaan van rol je ze op en dan ben je klaar 😀
Je kan er chilisaus bij serveren om te dippen, dat is lekker als je oosterse rolletjes hebt gemaakt, of met pindasaus en ik gebruik soja en wasabi als dip sausje.
Lekker voor tussendoor, als lunch of gezellig voor op een feestje 😀 en ja het is gezond ja!!
even ter aanvulling, sommigen hebben jullie ze gemaakt en vonden het rubberachtig, dat kan komen doordat je de rijstvellen te kort heb laten wellen, en als je ze gevuld heb kan je er een natte doek overheen doen zodat ze niet uitdrogen 😉