Recept: stoofvlees ala rach

Recept: stoofvlees ala rach

Vroegah…. moest ik hier dus echt niks van hebben he, draadjesvlees, stoofvlees, hachee enz. maar ja je word nieuwsgierig en je gaat het toch eens maken 😀 en oh oh wat heb ik gemist!! Ik heb het nu een paar keer gemaakt en binnen no time jawel pan leeg hahah. De rest lust het niet echt dus eet dit meestal alleen maar dat mag de pret niet drukken.

Nodig:
Runder sucadelappen
Boter (croma)Peper en zout
paprikapoeder
laos
500 ml rundvlees bouillon
2 uien
paar teentjes knoflook
mosterd
ketchup
ketjap manis
laurierblaadjes stuk of 3 a 4
4 kruidnagels
scheutje azijn
glas rode wijn
zoetstof of bruine suiker
bindmiddel (ik maak een papje van maizena)

De sucadelappen laat ik altijd even een half uur tot 45 min uit de ijskast, dep ze dan droog en doe er peper en zout op of een kruidenzakje wat erbij zit, dan zet water op en maak daar met bouillonblokjes de rundvleesbouillon van. ik snij de uien en de knoflook en fruit dat even aan, dan flinke scheut boter in de pan, dan het vlees aanbakken en dan afblussen met de warme bouillon, nooit geen koude spullen erbij doen want dan schrikt het vlees en dan word het taai, dan doe ik de ketjap manis en ketchup en kruiden erbij en zet het vuur zacht zodat het sudderen, iets later voeg ik de maizena pas toe om het in te dikken.  en ja dan is het wachten, mensen zeggen 2 a 3 uur maar hier staat het rustig 7 a 8 uur te pruttelen, want hoe langer het pruttelt het malser het vlees!!

Dit keer heb ik er champions en wortels bij gedaan dus dat kan je er ook bij doen als je dat lekker vind. Ik eet dit gewoon zo uit een bakje maar rijst of aardappels kunnen er natuurlijk ook bij 😀 en als je van pittig houd doe je er een lekkere kluit sambal doorheen 😀

2 gedachten over “Recept: stoofvlees ala rach

  1. Oh, de herkenning! Ook ik wist niet wat ik miste totdat ik stoofpotjes ging maken à la mijn oma en haar zussen. Yum! Helaas “komt het er vaak niet van”- wat natuurlijk onzin is…de voorbereiding vergt wel wat, maar zolang je in en om huis bent moet dit lukken… Jouw post is een goede reden om alsnog de spullen in huis te halen en een stoofpotje te fixen. Bij ons is het overigens zo dat we er makkelijk 2 dagen van eten, dus in dat opzicht bespaar je er zelfs tijd mee.

    Vraagje: ben jij erg kieskeurig wat betreft waar je de sucadelappen vandaan haalt? Normaliter ga ik naar een biologische, ambachtelijke slager, maar deze meneer vraagt zo’n 19 euri per kilo voor sucadelappen, waar de Lidl met ’n aanbieding slechts 8-10 euro vraagt. Ik vind dat qua prijs nogal een verschil, terwijl ik qua smaak datzelfde verschil nooit terug heb kunnen vinden. Misschien juist door dat lange stomen, dat het minder uitmaakt waar je mee begon? Kortom: waar haal jij je sucadelappen voor het lekkerste stoofpotje?

    1. heerlijk he 😀 en neuhh ben niet gek hahah ga niet naar de slager hoor, hoogvliet had ze in de aanbieding en heb voor 5.65 bij de appie ook iets van 780 gram 🙂 en ik laat het lekker lang sudderen en het vlees smelt gewoon in je mond 😀 ik vind het dus niet echt veel uit maken 😉 ik heb wel eens een rete dure biefstuk vd slager gehad en had ook biefstukken van de appie en geloof me die van de slager vond ik dus echt echt niet te kachele en die vd appie waren heerlijk!!! dus nee voor mij maakt het niet zoveel uit, alleen mijn vleesaren zoals rosbief koop ik dan weer wel bij een slager en niet uit de super 😉

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.