Recept: Surinaamse bami

Recept: Surinaamse bami


Surinaamse bami, zo eens in de zoveel tijd gewoon heerlijk! Lekker gemarineerde kip erin of er los bij het maakt niet uit :D. Meestal doe ik de kip er doorheen maar nu had ik lekkere kippenpoten dus dan maar erbij.

Nodig:

Spaghettie (kan ook eiermie maar dit vinden bij lekkerder)
Prei
2 uien
3 tenen knoflook
Selderij
Kool (kan chinese of spitskool zijn)
Gedroogde garnalen (heb ik bij de toko gehaald)
3 eieren
Black soy (te koop bij toko en jumbo)of ketjap asin
Zoete soya of ketjap manis
3 maggie blokjes (van die kleine)
5 spice kruiden (toko/jumbo)
Peper en zout
Beetje kentjoer
en olie om in te bakken ik gebruik hiervoor zonnebloem olie

Je kookt de spaghettie volgens de verpakking en na het koken afgieten en scheutje zonnebloemolie erop en een beetje zoete en zoute soya en even mengen en weg zetten. Ondertussen wel je de gedroogde garnalen in een bakje met water. Dan maak je van de eieren roerei en zet dat ook even weg. De prei, ui en knoflook en selderij fijn snijden zo ook de kool al had ik het lekker makkelijk in een zakje voorgesneden. Je bakt de groente even aan en ook de garnalen doe je erbij bakken,  en daar doe je een tl 5 spice kruiden bij en je verkruimeld de blokjes maggie erboven. Dan ga je scheutje voor scheutje de zoete en zoute soya toevoegen, ik heb er geen aantallen bij gezet omdat ik dat op gevoel en smaak doe, dus erbij gieten en steeds even proeven tot je het lekker vind. Dan roer je alles nog even lekker door en dan ga je beetje bij de beetje de spaghetti toevoegen en dan opwarmen maar 😀 voeg eventueel nog zout en peper eraan toe


De kippenpoten heb ik gemarineerd in zoute en zoete soya, beetje water, 2 tl 5 spice kruiden, een uitje en 2 tenen knoflook en peper en zout.  Daarna heb ik ze op 200 gr in de oven gezet voor een minuut of 35 (afhankelijk van je oven dus even checken tussendoor of de kip gaar is)

Er zijn zoveel surinaamse bami’s in omloop en heb al verschillende geprobeerd maar ik blijf deze het lekkerste vinden 🙂

Wij aten er ook lekkere zoetzure komkommer bij en een pot mango chutney op tafel 😀

2 gedachten over “Recept: Surinaamse bami

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.