Recept: Tjap tjoy

Recept: Tjap tjoy

Vroeger maakte mijn mama altijd tjap tjoy. Maar dan met een pakje van conimex.

Ook lekker, maar nee, Rach kennende maken wij dat gewoon zelf.

Wat heb ik er in gedaan:
Kip
Gele paprika
Prei
Champions
Komkommer
Rode ui
Tauge
Chinese kool
Peen
Peper en zout
Oestersaus
Kippenbouillon
Knoflookpoeder
Rijstwijn
Wokolie
En een beetje vetsin maar dan kan je eruit laten als je dat niet wilt.

Je begint het alle groente te snijden. De kipfilet in plakjes en die marineer je door een beetje knoflookpoeder, peper en zout en scheutje rijstwijn. Als je alles klaar hebt staan doe je een beetje wokolie in de wok, je bakt de kip maar heel even aan, dus niet gaar, mag zelfs nog een beetje rauw zijn. Dan schep je de kip uit de pan en zet dat even apart. Dan weer een scheutje olie in de pan en dan ga je de groenten wokken, je voegt als het naar je wens is een beetje kipbouillon toe en een scheutje oestersaus en een beetje peper en zout en vetsin. Dan doe je de kip er weer bij en laat het even rustig koken, niet te lang want dan word je kip droog. Altijd even proeven of het naar je smaak is en zo niet dan kan je altijd nog wat toevoegen.

Dit zijn de groenten die ik erin heb gedaan maar je kan er natuurlijk zelf ook een draai aan geven 😉
Je kan het met rijst of bami eten of zelfs met pasta zoals ze dat hier doen haha en ik neem er bloemkoolrijst bij.

Eet smakelijk!

16 gedachten over “Recept: Tjap tjoy

  1. Heerlijk eten. Bloemkoolrijst laatst ook gehad. Heerlijk dat er zulke dingen worden bedacht. Beetje variëren en nieuwe dingen uitproberen in het eten is lekker.

  2. Dat klinkt als een heerlijk snel recept. Ga ik onthoudem om eens te maken. Van vetsim heb ik nog nooit gehoord. Kan je dat kopen in de supermarkt of toko??

  3. Ik ben helaas geen keukenprinsje, dus de kans dat ik dit ga maken is erg klein, al hou ik wel van lekker eten, samen beleven en gezelligheid. Een vriend van me is gelukkig een betere kok, en die kan lekker in de keuken breuzelen, praten, het eten pruttelt, het gesprek gaat en daarna samen tafelen. Heerlijk!

    Rob

    1. Dit is echt heel makkelijk te maken 😉 echt waar 😀 maar wat je zegt lekker gezellig kletsen in de keuken en daarna lekker eten, i like 😀

  4. Klinkt erg lekker. Ik houd wel van lekker gekruid, dus ga dit recept een keer maken.

  5. Wat leuk! Je gebruikt vetsin?!? Niet veel mensen kennen dat nog (en was het niet zo, dat het op een gegeven moment niet meer gebruikt / niet meer verkocht mocht worden? Of was dat nu dat andere. Even een black-out, het is dat product wat zo ontzettend naar vis ruikt als je het meebakt. Vroeger kon je het bij de toko als blokjes kopen)

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.