Recept : Turkse pizza oftewel Lahmacun

| 17 reacties

Bel mij snachts op en vraag of ik een turkse pizza wil…JAAA daar kan je me echt voor uit me bed halen!!!. Maar ik wilde het ook een keer zelf maken dus ging vanmiddag aan de slag πŸ˜€

Nodig:

300 gr Mager rundergehakt (of lamsgehakt maar heb geen turkse winkel in de buurt)
1 tomaat
Half bosje peterselie
2 paprika’s
2 eetlepel tomaten puree
3 a 4 eetlepels zonnebloemolie ik deed olijfolie
110 ml water
2 theelepels zout
2 theelepels chilipoeder
Wraps

Snij de ui, paprika, peterselie en tomaat in kleine stukjes en doe dit in de blender, ff blenden en dan toevoegen aan het gehakt. Dan voeg je ook gelijk de tomatenpuree en olijf/zonnebloemolie toe. Strooi het zout en de chilipoeder over het gehakt heen en giet het water erbij en kneed dit goed door.

Dan neem je een wrap en smeer deze met het gehakt mengsel in, doe wel de randjes goed meenemen anders worden die hard, dat was dus bij mijn eerste ;). dan de oven op 200 gr en dan 9 min. 30 zetten en klaar πŸ˜€
Lahmacun/turkse pizza recept

Ik heb ze na het bakken op gestapeld om en om zodat ik ze straks kan opwarmen in de magnetron als de rest van la familia B thuis komt πŸ˜€ serveren met een kluit sambal en knoflooksaus ertussen en als je wil een salade ertussen en klaar πŸ˜€

reactie's

reactie's

17 reacties

 1. Deze ga ik vanavond eens proberen,., πŸ™‚

 2. We hebben heerlijk gegeten. Prima recept! Gevul met sla, komkommer, tomaat, rode ui, knoflooksaus en wat shoarmavlles. Dik rol…..volledige maaltijd.

 3. Van het weekend gemaakt met vrienden. Heerlijk! Echt een goed recept! Bedankt!!!

 4. Pingback : Op tafel week #8 |

 5. Oh heerlijk ziet het er uit πŸ˜€ ik ben ook dol op turkse pizza.

 6. Het lijkt me echt lekker om dit een keer zelf te maken! Ik gaat het eens proberen

 7. mmmm lekker wat leuk dat je dat zelf maakt! ik werk voor mijn horeca baantje in een attractiepark in een horeca puntje met turkse pizza en broodjes kebab, de lahmacun krijgen we kant en klaar binnen en vind ik heerlijk smaken, maar het lijkt me nog lekkerder om het zelf te maken, goede tip rach!

 8. Echt simpel! Bedankt voor het receptje! Gaan we zeker uitproberen binnenkort!

 9. Lekker lekker πŸ™‚

 10. Oeiiiii lekker dat ga ik zeker eens maken jammie, het water staat me in de mond.

 11. Hmmmm ga ik volgend weekend maken, maar wel met sla hmmmmmm

 12. Jumm ziet er lekker en makkelijk uit πŸ˜€

 13. Ohhh dat ziet er echt heerlijk uit, ga ik snel een keer maken :- D !!

 14. Lekker met feta ertussen! πŸ˜€

Reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: