Recept : Turkse pizza oftewel Lahmacun

Recept : Turkse pizza oftewel Lahmacun

Bel mij snachts op en vraag of ik een turkse pizza wil…JAAA daar kan je me echt voor uit me bed halen!!!. Maar ik wilde het ook een keer zelf maken dus ging vanmiddag aan de slag 😀

Nodig:

300 gr Mager rundergehakt (of lamsgehakt maar heb geen turkse winkel in de buurt)
1 tomaat
Half bosje peterselie
2 paprika’s
2 eetlepel tomaten puree
3 a 4 eetlepels zonnebloemolie ik deed olijfolie
110 ml water
2 theelepels zout
2 theelepels chilipoeder
Wraps

Snij de ui, paprika, peterselie en tomaat in kleine stukjes en doe dit in de blender, ff blenden en dan toevoegen aan het gehakt. Dan voeg je ook gelijk de tomatenpuree en olijf/zonnebloemolie toe. Strooi het zout en de chilipoeder over het gehakt heen en giet het water erbij en kneed dit goed door.

Dan neem je een wrap en smeer deze met het gehakt mengsel in, doe wel de randjes goed meenemen anders worden die hard, dat was dus bij mijn eerste ;). dan de oven op 200 gr en dan 9 min. 30 zetten en klaar 😀
Lahmacun/turkse pizza recept

Ik heb ze na het bakken op gestapeld om en om zodat ik ze straks kan opwarmen in de magnetron als de rest van la familia B thuis komt 😀 serveren met een kluit sambal en knoflooksaus ertussen en als je wil een salade ertussen en klaar 😀

17 gedachten over “Recept : Turkse pizza oftewel Lahmacun

  1. We hebben heerlijk gegeten. Prima recept! Gevul met sla, komkommer, tomaat, rode ui, knoflooksaus en wat shoarmavlles. Dik rol…..volledige maaltijd.

  2. Pingback: Op tafel week #8 |
  3. mmmm lekker wat leuk dat je dat zelf maakt! ik werk voor mijn horeca baantje in een attractiepark in een horeca puntje met turkse pizza en broodjes kebab, de lahmacun krijgen we kant en klaar binnen en vind ik heerlijk smaken, maar het lijkt me nog lekkerder om het zelf te maken, goede tip rach!

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.