Recept: vega lasagne

Recept: vega lasagne

vega lasagneIk ben dol op lasagne, ja raar he, een ana patient die van vette lasagne houd haahh, anyway,  ik ben er dol op, en zo ook onze jongste dochter, alleen, ik en gehakt gaan niet meer zo goed samen, duhh rach wat gaat nog wel goed 😉 juistem niks dus maar ik blijf wel van alles proberen!!. Zo zag ik bij Irma op instagram een lekker recept voorbij komen voor een vega lasagne, alsdus lasagne zonder vlees. Okeee spinazie dacht ik door een lasagne..?? hmm bedenkelijk maar toch geprobeerd en jeetje wat was hij lekker!!!  Irma had de zogenaamde eat clean versie maar rach zal rach niet zijn als ze haar eigen draai eraan zou geven en hij is niet zo clean als bij haar ;). Niomi vind gewone lasagne met gehakt ruk maar dit vond ze heerlijk  en rashel die er normaliter gek op is moest er niks van hebben zo ook zeikerd manlief hahaha. Afijn het recept:

Nodig:

Lasagne vellen (bij de appie in de koeling)
Pot pastasaus of blik gepelde tomaten
Spinazie
Ricotta
Parmezaanse kaas
Peper en zout
Oregano
Sjalotje
3 tenen knoflook
Mozarella

Wat hebben gij gedaan:
Snipper de sjalot en de knoflook fijn, bak dat even aan in de olijfolie en voeg daarna de spinazie toe en bak dat even tot het geslonken is. Doe er tijdens het bakken een eetlepel oregano bij en een beetje peper en zout. Haal daarna de spinazie uit de pan en doe het in een vergiet zodat het goed kan uitlekken want als het te nat is dan heb je meer lasagne soep en dat willen we natuurlijk niet he.
Dan maak je die pot pasta open en doet hem in een pan, scheutje ketjap manis erbij, beetje oregano en laten pruttelen.

Als de spinazie goed uitgelekt is meng je de ricotta erdoorheen met een beetje parmezaanse kaas.

Dan gaan we opbouwen, ondertussen heb je natuurlijk de oven al op 180 graden voor laten verwarmen. Doe eerst een laagje spinazie in de ovenschaal, dan een laagje tomatensaus en dan een lasagne vel erop en zo bouw je de lasagne op, je eindigt met een laag tomatensaus en daar boven op doe je plakjes mozarella en een beetje parmezaanse kaas. Je zet het geval voor 30 minuten in de oven en daarna is het gewoon smullen!!!

4 gedachten over “Recept: vega lasagne

  1. Heerlijk! Wat grappig die verschillen bij ons gaat er al zolang ik me kan herinneren spinazie door de lasagna 😉 en gehakt en champignons en ui.. mjummmm!

    1. haha oh echt? nouuuu als er hier al een te groot stukkie ui doorheen zit flippen ze hem al 🙁 zo jammer want ik ben ook van de champions ect erdoor heen maar daar hoef ik bij de rest niet mee aan te komen

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.