Recept: Wokolie

Recept: Wokolie

Oke wij zijn gek op de wok en of chinees. Nou ja, ik ben er gek op en eet gemiddeld een keer per week een wok menu. Niet alleen omdat ik het lekker vind maar ook omdat ik dan op dat moment geen back up in huis heb en als ik dan ruzie met mijn eten heb gehad moet ik natuurlijk wel wat eten 😉

Hoe vaak ik wel niet geprobeerd heb om dezelfde nasi en bami en mihoen en noem het maar op na te maken van de chinees….elke keer was een dikke miskleun! Het smaakte wel, tuurlijk, hartstikke lekker, maar het had gewoon niet DE smaak van de wok of chinees.

Geloof mij, soms ging heel mijn keukenkastje door de nasi of bami heen om die smaak te krijgen haha maar nee, jammer rach, volgende keer beter 😉

Maar als je nou zo vaak bij de wok komt, dan leren ze je ook steeds beter kennen. Dat is super vriendelijk en super handig want ik heb nu gewoon het recept voor die smaak van de nasi, bami, of mihoen!!

Ik dacht altijd serieus dat er een shit load aan kruiden door heen zou gaan en kippenbouillonpoeder….maar nee, het zit hem echt puur in waar ze alles in bakken!!

Je snapt dat ik even met een bek vol tanden stond toen ik hoorde wat voor eenvoudig goedje was, wat ze nota bene nog zelf maken ook!!

Het stelt dus geen ene moer voor, maar ik ga het met jullie delen want ik weet dat er meer van mijn lezers gek zijn op die smaak van de chinees!

Nodig:

Rode ui
Knoflook
Verse gember
Zonnebloemolie

Je snijd alles in grove stukken, van de knoflook haal je alleen het velletje af. Dan doe je in een wok of grote pan een flinke laag zonnebloemolie, denk aan een halve fles. Laat de olie goed heet worden en doe dan alle ingredieenten erin en laat het goedje bakken totdat alles bruin verkleurd is.

Als alles bruin is schep je de stukken eruit en giet je de olie in een bakje en laat je het afkoelen. Als het afgekoeld is kan je het in een fles terug gieten of in een flesje zoals ik gedaan hebt gieten.

Klaar is je wok olie!!

Ik doe ook altijd een scheutje van deze olie door mijn kip als ik die marineer, en verder kan je hem voor alle wok gerechten gebruiken!! Altijd handig en lekker en je kan het gewoon bewaren, win win dus.

14 gedachten over “Recept: Wokolie

  1. Zonnebloem olie dusdanig verhitten is toch gevaarlijk , er komen dan gifstoffen vrij , en ook heel erg veel verzadigde vetten in zonnebloemolie .

  2. Hoeveel knoflook en hoeveel cm gember gebruik je? En hoeveel ml zonnebloem olie gebruik je?

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.