Rendang

Rendang

rendangIk had er al vaker van gehoord en vaak voorbij zien komen maarja het leek me allemaal te moeilijk hoor haha. Maar ik de eigenwijs wilde het toch een keer proberen en ben het gaan maken, rendang!! Wel op de super simpelen zo niet rach manier met een zakje van de toko maar goed, dat doe ik tegenwoordig altijd als ik wat nieuws maakt want dan weet ik hoe het smaakt en wat ik er volgende keer aan kan veranderen 🙂 en voor het geval het niet te kachelen was en ik de pest erin zou hebben voor de tijd die ik erin gestoken heb. Maar het viel bij iedereen in de smaak en gaat vaker op het menu maar dan wel zelf made zonder dat zakkie 😉

Wat heb ik nu gedaan :
Boemboe van de toko voor rendang
2 biefstukjes (rund)
rijst
en kouseband/sajoerboontjes

super makkelijk, de biefstuk in blokjes snijden, en met een beetje olie in de pan en heel kort aan bakken en dan de boemboe erbij met een paar kopjes water en dan laten stoven tot het vlees zacht is.

tja de rijst spreek voor zich, koken en klaar en de boontjes wokken en op smaak brengen

Als het vlees zacht genoeg is schep je het op met de rijst en de boontjes en smullen maar!! Niomi vond het iets te pittig, rashel weer niet die bleef eten uit de pan hahahh.

Volgende keer pas ik het recept even aan op de home made manier 😉

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.