Roerbak andijvie

Roerbak andijvie

Roerbak andijvie

roerbak andijvieIk snak al weken naar andijvie, ja maak het dan zal je dan zeggen, ja is ook zo maar ik moet het dan voor mezelf maken want de rest eet het hier weer eens niet. maar goed gister wilde ik andijvie stampot maken maar dat ging een totaal andere kant op, de kant van rach gaat ff experimenteren met die andijvie, champions en aardappels en het was goddelijk!!!
Misschien durf je het aan om het zelf een keer te maken 😉

Nodig :

Andijvie (verpakt of zelf snijden)
aardappels
champions
sjalotjes (2)
3 teentjes knoflook
stukje gember
rozemarijn en thijm
olijf olie
peper
ketjap manis
scheutje kookroom

Snijd de aardappels in partjes en doe ze in een bak met olijfolie, beetje rozemarijn, thijm, peper, ketjap manis, lekker mengen en even laten intrekken

als de aardappels lekker in de marinade hebben gestaan snijd je de sjalotjes, en champions en pers je de knoflook. de aardappels en champions tegelijk in de pan doen en gaan bakken tot ze gaar en bruin zijn, giet er een scheutje kookroom bij en laat het lekker pruttelen

De sjalotjes en de knoflook en de gember fruit je in een apparte pan aan en als je dat gedaan hebt doe je de andijvie erbij en die wok je tot hij geslonken en gaar is en dan is het klaar!!

Ik had er gemarineerde kip stukjes door heen gedaan maar dat kan je er ook uitlaten 😉

2 gedachten over “Roerbak andijvie

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.