Schoonmaaktips: Mijn favorieten

Schoonmaaktips: Mijn favorieten

Alleen de glassexfles behoort tot de tips, de rest is random schoonmaakspul, puur voor de foto ๐Ÿ˜‰ย 

Rach deelde ze al een keer…

En nu wil ik graag mijn schoonmaaktips met jullie delen ๐Ÿ˜€

Lezen jullie met mij mee?

Lenor Parels in de stofzuigerzak

Deze heb ik van Rachel! Wij hebben de blauwe en die ruikt echt heerlijk! En wat een goeie tip was dit, want elke keer als ik stofzuig ruikt echt het hele huis uren naar lenor!

Schoonmaakmiddel in een sprayflacon

Dit is een truc die ik al jaren gebruik! Met mijn rug kan ik geen zware volle emmer door het hele huis zeulen dus ik had zoiets van: dat kan makkelijker! Ik had een lege glassexfles en deed daar een laag allesreiniger in en vulde hem dan met water. Daar doe je echt wel even mee en het scheelt enorm veel sjouwwerk ๐Ÿ™‚

Babyolie gebruiken om lijmresten te verwijderen van flesjes en potjes

Mocht je iets willen hergebruiken qua potjes? Denk aan de zwitsalscrub die je in een leuk potje wilt bewaren :). Vervolgens was je het af en en blijven er lijmresten achter. Pak dan een wattenschuifje en doe daar wat babyolie op. Dan laat vanzelf het restant lijm los ๐Ÿ™‚

Zet een lekker muziekje aan tijdens het schoonmaken!

Jeps, niets werkt leuker dan schoonmaken met een muziekje op de achtergrond! Ik zal eerlijk bekennen dat ik regelmatig al swingend mijn meubels (lees tafels, vensterbanken, alles wat je schoon kan maken met een doekje en allesreiniger) schoonmaak.ย  Niks mis mee en het maakt het huishouden net even wat leuker!

Neem af een toe een break tussendoor!
Wat ik doe is dat ik vaak na iets van een half uur even een pauze van ongeveer 5 minuten neem. Dan neem ik vaak even wat te drinken en check ik even mijn telefoon (social media vooral). Je moet jezelf niet gaan overwerken tijdens het schoonmaken, want het moet natuurlijk wel “leuk” blijven ๐Ÿ˜‰

Reinig 1x per maand je wasmachine

Hier is echt geen zware wetenschappelijke technische opleiding voor nodig ๐Ÿ™‚

Het enige wat je moet doen is schoonmaakazijn kopen (als je dit nog niet hebt) en een zak gewone soda (deze heb je al voor 0.83 euro bij de appie, dan heb je 1 kilo!).

Hoe werkt dat dan?

Gooi een goede scheut schoonmaakazijn in je wasmiddelbakje (dit mag gerust een halve liter zijn), voor de nare luchtje kan je er een een goede schep soda bij doen. Vervolgens zet je de temperatuur op 90/95 graden (afhankelijk van jouw wasmachine) en kies je voor een kort wasprogramma.ย Wel een lege wastrommel draaien ๐Ÿ˜‰

Dit waren mijn favoriete schoonmaaktips!

Wat zijn jouw favoriete tips?

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.