Simpele donut cakejes!

Simpele donut cakejes!

Vandaag heb ik een leuke variatie op het “gewone cake bakken” voor jullie. Deze donut cakejes zijn super lekker. Zien er ook nog eens super classy uit en zo makkelijk te maken. Lees je even mee?

 

Benodigdheden:

  • cake beslag. kan kant en klaar maar kan ook zelf gemaakt zijn.
  • Donut vorm de mijne komt van bakvormen.nl
  • oven
  • glazuur (optioneel)
  • geduld

 

Warm je oven voor op 180 graden en maak het cakebeslag zoals beschreven staat. Vet je siliconen  cakevorm wel even in. Dan komen ze er net even wat makkelijker uit. Vul nu de bakvorm met beslag tot aan het uitstekertje. Vul hem niet tot de rand vol anders heb je en geen gat meer in je donut en hij bakt over en dan is je baksel mislukt. Dat zou super zonde zijn.

Ik bakte mijn cakejes 15 tot 20 minuten gaar. Zolang je prikker schoon blijft nadat je in de cake hebt geprikt is hij gaar. Laat ze even afkoelen en plop ze dan uit de vorm op een rooster. Verwarm nu je pakje met glazuur en strooi dit er met mooie lijnen overheen. Laat alles aan de lucht drogen of leg het even in de koelkast en Viola. Je cakejes zijn klaar. Je kunt natuurlijk ook variëren met jam. Snij dan je donut door de helft jam ertussen en klaar..

hmmm.. eet smakelijk!

Eén gedachte over “ Simpele donut cakejes!

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.