Snack plate?

Snack plate?

Is het een snack plate? Nee het is tegenwoordig een onderdeel van ons weekmenu!! Ze zijn niet gek op groenten hierzo en ja deze moeder vind groenten wel belangrijk dus na wat overleg en vragen wat ze dan wel lekker vinden kwamen ze met het idee van nou dit vinden wij lekker en dat willen wij wel eten. Rauwkost!! Nou helemaal prima, want daar worden we ook blij van toch :D. En dan niet omdat ik zo gepind ben op eten, nee zeker niet, maar ik vind het wel belangrijk dat er bepaalde voedingstoffen binnen komen bij de kinders ;). Ras is dus helemaal gek op rauwkost en die vind een opgemaakte schaal dus helemaal het einde!!

Komkommer, paprika, tomaat, augurk en wat stokbrood en met wat lekkere smeersels erbij hebben we toch een gezond maaltje vind ik zo!! De aoli, heksenkaas, en kruidenboter horen erbij en ik eet er dan een soepje bij. De schaal hebben we in de loop der weken steeds meer uitgebreid, asperges met ham bijvoorbeeld en nog wat andere dingetjes zoals een stukje worst zijn er heerlijk bij!!

Hier kunnen bij dus echt van genieten!!

Ondertussen heb ik ook een grotere schaal gekocht hahah want het paste er allemaal niet meer op. Een stukje kaas kwam er ook nog bij en zo zitten wij te smullen van een maaltijd dus gezond is en lekker en vooral gezellig!!

Ik weet dat de meeste mensen dit als een zaterdagavond snack op tafel zetten maar voor ons is het dus een “maaltijd” geworden. Het is gewoon wat anders dan de standaard dingen zoals aardappels groente en vlees. Een aardappel hebben ze hier ook allang niet meer gegeten en ze missen het ook totaal niet. Ik eet natuurlijk al geen aardappels en de enige aardappels die ze hier eten is als wij roti eten en zelfs dat hebben we al een hele tijd niet gegeten ( krijg er gelijk wel trek in!!)

Maken jullie wel eens een snack plate als diner?

5 gedachten over “Snack plate?

  1. Ik maak het ook heel vaak s avonds als snack voor bij de tv, maar in de zomer vaak als maaltijd omdat ik dan geen warme maaltijd eet behalve wat lichte soep.
    Erg lekker en supergoed idee van jou om de meiden zo aan de rauwkost te krijgen, en toch gezellig met z;n allen kunnen eten zodat je met je griephoofd niet vier verschillende dingen hoeft te maken.

    Hoop dat die griep snel zijn biezen pakt en naar de Noordpool vertrekt… <3 xxx Jet

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.