Snoepen

Snoepen

Wie is er niet gek op snoepen? Als er eentje nee gilt dan weet je zelf ook dat je liegt haha. En er word wat snoep weg gewerkt in gezinnen, waar ik verteld van sta eerlijk gezegd. Jonge ouders die roepen “ik voed mijn kind op met zo min mogelijk snoep” yeah right. Ik was ook zo’n beginnende ouder die dat riep, maar je ontkomt er toch niet aan! En zelf niet snoepen is ook een no go, want het is en blijft lekker. Maar wat lekker is kan slecht zijn, of nou ja slecht, anders gezegd, het is niet goed voor je, maar het mag natuurlijk altijd wel, maar dan wel met het stemmetje, met mate.

Hier in huis word  niet veel gesnoept moet ik zeggen, of komt dat omdat ik het weg stop? Beiden. Hier in huis weten we dat suikers niet zo goed zijn en koolhydraten ook niet. En waarom fout snoepen als het gezond kan? Ja kan is het nooit zo lekker hoor ik je dan denken….maar ik vind dat een niet waar verhaaltje. Je kan zelf iets maken om te snacken, een dropje vervangen word wat lastiger, maar van echt snoep raak je niet verzadigd, van zelf gemaakte gezonde snacks wel!!

Chips….och kan je mij voor wakker maken!! Ik haal op vrijdag altijd 2 zakken chips en daar moeten ze het mee doen. Voorheen haal ik door de weeks ook maar had nog niet om gekeken en de zakken waren al leeg en dat was nou ook weer niet mijn bedoeling. Zelf chips maken doen we hier dan steeds meer ook en zelfs manlief vind dat lekker! Knolselderij chips, pompoenchips en boerenkoolchips, heerlijk, en als je daar lekkere kruiden over doet kan je rustig een bak weg eten tijdens een leuk filmpje. Reepjes komkommer of wortel dippen in de heksenkaas zijn de meiden gek op! Dus genoeg vervanging voor “echt” snoep.

Maar Rach ik heb trek in chocola hoe doe ik dat dan oplossen? Nou uhm, simpel, je maakt zelf iets van chocolademouse van een avacado en zoetstof en cacao poeder! Of je klopt slagroom op met cacao poeder, geloof me als ik dat hier maak moet ik snel zijn want het is zo op! Slagroom is vet, i know, maar vet is minder erg dan suiker!! Suiker zet zich om in vet en vet zet zich om in energie dus dat verbrand je dan ook en suiker niet.

Wat zijn jullie snoep cravings? en snoep je wel eens gezond of vind je het allemaal wel prima zo?

4 gedachten over “Snoepen

 1. Ik ben een echte emo-eter en dus ja, ik hou van snoepen.
  Het was zelfs zo erg dat ik 24 kilo boven een gezond BMI zat.
  Ik ben nu 13,5 kilo en 93 cm. kwijt, maar moet echt opletten met die cravings.
  Overigens eet ik nog wel alles, maar met mate, minder,….

  1. ja dat kan ook een emo eter zijn, maar je kan eigenlijk alles eten als je het maar met mate doet en ja dat is heel moeilijk haha. 1 dropje gaat er bij mij ook niet in nee het liefst heel die zak dan haha. wel goed van je dat je nu 13.5 kg kwijt bent en vol houden he 😀

   1. Ben ik zeker en vast van plan!
    Ik heb nog wel wat kilo’s te gaan.
    Ik hoef geen panlat te worden. Ik word 36 en heb drie kinderen op de wereld gezet. Het was gewoon geen gezond gewicht meer!
    Bedankt voor je bezoekje op mijn blog.

    1. super heel veel su6 ermee!! en neeeeee niet te dun worden!! kijk naar mij dat is een hel hahah doe maar gewoon lekker normaal en met 3 kids petje af!! en graag gedaan ga zeker vaker terug komen op je blog!!

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.