Spannende weken: Blijf ik op niveau 4?

Spannende weken: Blijf ik op niveau 4?

Jeps, weer deze foto maar hier vraag ik me wel dingen af 😉
Zoals jullie weten hoe ik een niveau 4 opleiding Management Assistant/ Directie Secretaresse.

Nu ben ik 2e jaars en werken we met 4 periodes per leerjaar. Nu is het zo dat er deze periode (P2) besloten ga worden welk niveau het wordt (wij zijn een combiklas van niv. 3&4).

En ik stress heb wel een beetje 🙁 Dat zal waarschijnlijk niet nodig zijn, op 2 onvoldoendes na sta ik boven gemiddeld qua cijfers voor de belangrijkste vakken en is mijn beroepshouding goed. Mijn stage ( op niveau 4) heb ik zeer goed afgerond en ik kom goed mee met de lessen en de klas.

Toch die stress. Ik weet wel waarom hoor -> ik voel een kleine storytime aankomen hier 😉
Ik heb echt enorm moeten knokken om op deze opleiding te komen.

De school waar ik nu op zit was zeker niet de school waar ik voor zou kiezen (ik wilde nooit studeren in Groningen). Ik heb een school op steenworp afstand zitten in Assen (vanuit een van onze slaapkamers kijk je er zo tegenaan).

Hier heb ik me ook op aangemeld toendertijd en ben ook op intake geweest. Helaas wilde ze me daar liever op de BBL hebben (4 dagen werken met salaris en 1 dag in de week naast school). Puur omdat ze me te oud vonden voor de BOL opleiding (4/5 dagen school en stages). Ik wilde geen BBL traject en dit is nog een dingetje geweest hoor (ik heb nog een brief gestuurd van dat je niet om leeftijd afgewezen mag worden), want ik voldeed verder aan alle eisen.

Uiteindelijk kreeg ik een aantal dagen na de brief helaas een afwijzing dat ik niet voldeed aan de eisen. Onzin maar goed ik stak er geen tijd meer in.

Toen heb ik een aanmelding gedaan bij de school waar ik nu studeer.

En werd uitgenodigd voor een intake. Ik had een schat van een vrouw die de intake deed, die later mijn mentor (slb’er) werd. Ze deden niet aan leeftijdsdiscriminatie en liet me direct toe! En het gaat goed! Tuurlijk is er wel wat te merken van het leeftijdsverschil maar er zit zelfs een meisje in de klas die een jaar jonger is dan mij dus ik snap het probleem niet zo van de mbo school in Assen maar goed.

In totaal ben ik ongeveer een half jaar bezig geweest met dit gebeuren en heb ik toch de opleiding kunnen doen die ik zo graag wil doen. Ik wilde het maximale uit mezelf halen door niveau 4 te gaan doen.

En zou het zo jammer vinden als ik toch naar niveau 3 zou moeten. Niet dat er wat mis is met 3 hoor! Helemaal niet, maar zou zo jammer zijn van al die moeite 🙁

Maar dit dacht ik aan het einde van het 1e jaar ook en toen kwam het ook goed hoor! En startte ik het jaar gewoon op niveau 4 🙂

Hebben jullie wel eens in zo een situatie gezeten? En is het uiteindelijk goed gekomen?

Ik zal jullie binnenkort even een update geven hoe het verlopen is 🙂

2 gedachten over “Spannende weken: Blijf ik op niveau 4?

 1. Ik snap het niet zo goed. Ben je aangenomen voor niveau 4 of niveau 3 uit je combiklas? Want zover ik weet word je aangenomen voor 1 niveau en daar doe je de opleiding voor. Een combiklas is dat mensen hem op niveau 3 en zowel 4 kunnen gaan doen. Dan zal er te weinig animo zijn voor een volle 3 en 4 klas.

  Mocht jij niveau 4 volgens hun niet aankunnen dan had je allang signalen en een voor gesprek gehad moeten hebben. Dus ik zou me niet zo stressen Meis. Zolang verder alles oké gaat zou ik rustig ademhalen en gewoon verder gaan. You can do it!

  1. Ik ben aangenomen op niveau 4. Inderdaad door de reden van te weinig aanmeldingen voor beide niv’s is dit besloten. En de stof was vrijwel gelijk voor 3 en 4.
   Als ik op 4 blijf krijg ik wel deels een ander rooster uiteraard 🙂

   Ja dat denk ik ook wel hoor. Maar toch blijft het een dingetje voor mij (deels door een stukje faalangst wat ik heb van vroeger; Ben nogal gepest).

   Komt wel goed 🙂

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.