Spelen met foto’s

Spelen met foto’s

Sinds kort heb ik Adobe Lightroom en Photoshop Express op mijn telefoon. Ondanks dat ik nog steeds zoekende ben naar de perfecte preset voor mijn instagramfeed, vind ik het leuk om een beetje te spelen met belichting, contrast etc..

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut

Zoals je hierboven ziet heb ik van 1 foto, 3 verschillende foto’s weten te maken. Van vintage warm tot wat koeler. De rechtse? Die is gewoon wat lichter.

Ook gebruik ik VSCO en nee ik ben echt geen echte VSCO chick hoor. Niet mijn ding haha. Op Pinterest staan heel veel presets ( gratis zelfs ) om met de gratis opties van VSCO presets in te stellen. Maar zoals je hierboven al las, heb ik nog geen preset gevonden die echt bij mij past.

Meestal als ik me in de avond verveel of even geen blogposts hoef te maken/ video’s hoef te editen en ik geen zin heb ik voetbal of iets op tv, pak ik een van de foto’s die ik het leukste vind en ga er mee aan de “edit”.

Ik werk geen oneffenheden weg of iets. Het proberen van presets is puur om een eenheid te krijgen op mijn instagram feed.

Bewerken jullie wel eens foto’s? Voor instagram bijvoorbeeld op de manier hoe ik ze hierboven heb bewerkt?

24 gedachten over “Spelen met foto’s

  1. Ik gebruik Gimp om mijn foto’s te bewerken, gratis en best prettig in gebruik. Foto’s van mezelf bewerk ik meestal niet alleen de foodfoto’s, maakt alles even net wat expressiever. Vind eenheid in Instagram super mooi maar krijg dat zelf niet voor elkaar.

  2. Ik ben echt dol op Lightroom, zowel voor op de computer als op mijn telefoon. De juiste instellingen of presets laten je foto echt tot leven komen!

  3. Oh wat mooi! Ik gebruik alleen de bewerking van de iPhone zelf om een foto iets lichter te maken. Die andere standen (warm, koel, dramatisch) vind ik niet altijd even mooi. Ook een filter gebruiken is bij mij niet standaard. Soms die ‘Paris’-stand die het net even wat egaler of lichter maakt. Ik gebruik – als ik een filter gebruik – verschillende. Bij mij hoeft mijn feed niet allemaal hetzelfde te zijn.

  4. Ik kan je ook snapseed aanraden! Ik bewerk quasi al m’n foto’s via die gratis app, dus echt wel de moeite! In lightroom heb ik nog steeds veel moeite om m’n weg te vinden.

  5. Hier een fervent Lightroom-fan. Ik gebruik presets, maar werk geen oneffenheden weg. Wel bijvoorbeeld als ik vlekjes zie op schoenen of laatst een mooie close-up gemaakt en vervolgens zag ik pas op de computer dat er een draadje loshing van het jurkje. Meer dat soort dingetjes, maar ik werk geen pukkels weg etc.

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.