Theemoment #22

Theemoment #22

Het is weer eens tijd voor een theemoment!

Vandaag weer eens een vraag waar je niet te diep voor hoeft te graven.

Hoewel we nu natuurlijk stukken minder op straat zijn, is deze vraag wellicht wat lastiger te beantwoorden. Maar beeld je eens in dat we geen enkele maatregel of iets hebben.

Of ik wel eens een vreemde een helpende hand biedt? Dat ligt er echt aan bij mij..

Uiteraard help ik een oudere wanneer ze iets laten vallen en ze moeite hebben om het zelf op te pakken.. of ik pak ietsn voor iemand in de supermarkt wanneer ze mindervalide zijn en bijvoorbeeld niet bij het bovenste rek kunnen.

Wel heb ik laatst hulp geweigerd.. iemand wilde met de trein terug naar huis, naar het gezin.. maar die diegene had geen geld? Hoewel ik de pinpas niet bij me had, ga ik hier niet op in.. diegene wist van te voren dat het gesprek hierbij de stad plaats vond… en je kan “prima” zwart rijden in de trein ( die boete moet je overhebben voor je gezin lijkt me?)..

Kijk iemand helpen met koffers of een kinderwagen in het OV, tot daar aan toe.. maar zomaar geld geven aan iemand gaat me wat ver.. of zomaar een treinkaartje kopen voor weet ik niet hoeveel geld..

Verder ben ik oprecht heel behulpzaam en helpen we waar we kunnen..

Hoe about you? Helpen jullie wel eens vreemden?

8 gedachten over “Theemoment #22

  1. Ik help wel eens een vreemde. Ik zag laatst vanuit mijn keukenraam een oudere die iets had laten vallen en hij zat in een scootmobiel en het lukte hem niet om het op te rapen. toen ben ik naar buiten gegaan om hem te helpen

  2. Heel erg, maar ik help vreemden op straat maar soms. Ik wil wel graag, maar op de één of andere manier, blokkeer ik dan. De weg wijzen doe ik graag, maar als ik dan vraag of ik kan helpen, is het altijd nee. Oeps haha

  3. Uiteraard help je mensen die hulp nodig hebben. Wat betreft het zomaar geld weggeven doe ik niet. Maar… er zijn een aantal projecten bij ons in het dorp waarbij je je medemens die het door omstandigheden, minder heeft kunt helpen. Daar werk ik dan graag aan mee. Wanneer iedereen in de omgeving wat geld stort of een boodschap haalt komt zo’n familie toch de week of de maand weer door. En veder? Wees vriendelijk naar de mensen om je heen. Je weet niet wat een ander heeft meegemaakt. Een glimlach of een klein praatje kan soms al heel veel betekenen.

  4. Ja, ook hier helpen tot een bepaalde hoogte. Zal nooit geld geven. Maar iemand helpen met iets oppakken of pakken in een supermarkt. geen probleem, dat doet men gewoon.

  5. toevallig van de week in de supermarkt, oud vrouwtje, heerlijk dement, had de halve groente afdeling in haar kar geflikkerd en moest alles wegen en kon niks vinden wat ze aan moest klikken voor een bon dus heerlijk met dat mens op alle knopjes staan drukken en over een bon van geprint met als gevolg dat het mens bestickert en al de winkel verliet haha, ze vond het geweldig. dat vind ik leuk om te helpen of met andere dingen maar geld geven doe ik ook niet

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.