Tips voor het zoeken naar een geschikte terrasverwarming

Tips voor het zoeken naar een geschikte terrasverwarming

Hoe warm is het bij u buiten?
De corona heeft er voor gezorgd dat we het buitenverblijf bij de eigen woning luxer maken. Een overkapping zodat je niet direct in de zon zit en in de avond langer van het buitenzijn kunt genieten.

Duurzame tuinmeubels
We schaffen duurzaam en comfortabel tuinmeubilair aan zoals mooie tuintafels met passende tuinstoelen. Laat de ruimte het toe dan is er nog een loungeset om te relaxen. Op de laptop kunnen we die film op Netflix bekijken. We zorgen voor passende verlichting zodat we tot laat in de avond buiten kunnen zitten.

Verwarming voor buiten
Buitenverwarming hoort dan ook in het luxerijtje. Het kan immers redelijk kil worden en dan is wat kunstmatige warmte gewenst. Beschik je over een fraaie uitbouw dan zijn de langwerpige elektrische warmte elementen zeer geschikt. Ze stralen de warmte naar de zitplek en nemen geen ruimte in. Er zijn ook ronde exemplaren die je mooi in het plafond kunt integreren.

Verwarmen met propaan
Kies je voor gas dan maak je gebruik van propaan. Het vervangen van de flessen is een fluitje van een cent. Voordeel van gasverwarming is het groot vermogen en groot warmtebereik. De heaters worden meestal als staande kachels geplaatst. Ze zijn ideaal voor het grotere terras wat overdekt is. Kies wel de juiste terrasverwarming voor wat betreft het vermogen. Het aantal vierkante meters moet overeenstemmen met het vermogen.

Verschillende infrarood verwarming
Infrarood verwarming is ook een veel gebruikte buitenverwarming. Er zijn wel verschillen zoals halogeen, carbon fiber en kwarts. De halogeen infraroodheater is vooral geschikt voor het verwarmen van een open ruimte. De carbon fiber daarentegen is vooral voor buitenruimten met een overkapping. Ze verwarmen ook voor een gedeelte de omgeving. Kwarts verwarmers zijn geschikt voor verwarming van een bebouwing zoals een tuinhuis.

Verwarmen door vuur is ook mogelijk met houthaarden, vuurkorven of vuurschalen. Buitenkachels hebben een buitenafvoer. Veel mensen vinden het vuur prachtig zoals de openhaard in de woning. Toch zijn deze terrasverwarmingen minder effectief in vergelijking met elektrisch verwarmen of op gas. Ook het milieuaspect kan een rol spelen!

4 gedachten over “Tips voor het zoeken naar een geschikte terrasverwarming

  1. nou er komt heel wat kijken bij terrsverwarming, dank voor de uitgebreide uitleg

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.