Tiramisu mijn stijl

Tiramisu mijn stijl

tiramisu mijn stijlWat gaat erin:

– lange vingers ong. 20 stuks
– 2 eetlepels rum extract (te koop bij de super in een heel klein flesje, is geen echte alcohol !)
– 1/2 dl sterke koffie (dubbele hoeveelheid)
– 250 gram mascarpone
– 1 grote schep natrena zoetstof
– half  pak gele vla of een zakje banketbakkersroom
– cacaopoeder

en dan aan de slag:

– Leg de helft van de lange vingers in een (vierkante) schaal.
– Meng de sterke koffie met de likeur (rum extract) en bedruppel,met de helft van het mengsel, de lange vingers.
– Klop de mascarpone met de suiker door elkaar.
– Klop hierna de vla erdoor.
– Schep de helft van dit mengsel op de lange vingers.
– Leg hierop weer een laag lange vingers met de rest van de koffie en likeur.
– De rest van het mascarponemengsel over de lange vingers verdelen.
– Laat dit geheel tenminste één uur van te voren opstijven (een dag van te voren is lekkerder!)
– Bestuif de schaal vlak voor het opdienen met cacao (bijvoorbeeld met een theezeefje)

Het recept zoals hierboven is een normale zeg maar, maar die op de foto (mohaha) zit het dubbele in, 60 lange vingers, 2 doosjes marscapone, en meer als een pak vla:D

zo ziet ie eruit als die in de maak is, en als de laatste laag erop zit gaat hij de ijskast in tot morgen middag half 5. als die uit de ijskast komt krijgt die een lekkere laag cacao poeder en scheppen maar 😀

8 gedachten over “Tiramisu mijn stijl

  1. Pingback: Bijna kerst.. -

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.