Tomaten-groentesoeppie

Tomaten-groentesoeppie

tomatengroentesoepIk ben echt dol op soep!! voorheen aten we dan uit een blik maar sinds een jaar ofzo ben ik zelf aan het soep maken geslagen en met succes πŸ˜€ veeeeel lekkerder dan uit een blik of een pak natuurlijk πŸ˜‰

Mijn groentesoep blijft hier favoriet maar van de week wilde ik het toch een keer proberen om tomaten-groentensoep te maken en geslaagd πŸ˜€

Wat doe ik erin :

4 lt water

2 blikken ontvelde tomaten

2 blikjes tomatenpuree (2x 140 gr blikjes)

4 runderboullion blokjes

1 tl laos

stukje gember fijn gesneden

beetje cayennepeper

peper

1 ui

2 teentjes knoflook

paar stronken bleekselderij

verse peterselie

1 pak grove soepgroenten

vermicellie

Gehakt

Breng het water aan de kook met de boullionblokjes erin, Β ondertussen pureer je de gepelde tomaten en voeg die dan toe aan het boullion, de ui, laos, cayennepeper, knoflook, bleekselderij en peterselie die je fijn gesneden hebt voeg je dan ook toe en en laat dat even pruttelen, dan voeg je de soepgroenten en de balletjes gehakt toe en laat die lekker pruttelen en als het even gekookt heeft laat je het staan op heel laag vuur zodat alle groenten lekker zacht worden. als laatste voeg je de vermicellie toe en klaar is je soeppie!!

Eigenlijk gewoon hetzelfde als mijn groentensoep alleen nu doe je de gepelde tomaten en tomatenpuree erbij πŸ˜‰

3 gedachten over “Tomaten-groentesoeppie

  1. Zelf soep maken is veeeeeel lekkerder! Ik heb een keer tomatensoep gemaakt, maar dan ook met verse tomaten. Kost alleen wel veel tijd. Je kan soep trouwens beter de dag van te voren maken. Dan kunnen de kruiden namelijk in de soep trekken en is de smaak veel krachtiger!

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.