Tomaten-groentesoeppie
Ik ben echt dol op soep!! voorheen aten we dan uit een blik maar sinds een jaar ofzo ben ik zelf aan het soep maken geslagen en met succes π veeeeel lekkerder dan uit een blik of een pak natuurlijk π
Mijn groentesoep blijft hier favoriet maar van de week wilde ik het toch een keer proberen om tomaten-groentensoep te maken en geslaagd π
Wat doe ik erin :
4 lt water
2 blikken ontvelde tomaten
2 blikjes tomatenpuree (2x 140 gr blikjes)
4 runderboullion blokjes
1 tl laos
stukje gember fijn gesneden
beetje cayennepeper
peper
1 ui
2 teentjes knoflook
paar stronken bleekselderij
verse peterselie
1 pak grove soepgroenten
vermicellie
Gehakt
Breng het water aan de kook met de boullionblokjes erin, Β ondertussen pureer je de gepelde tomaten en voeg die dan toe aan het boullion, de ui, laos, cayennepeper, knoflook, bleekselderij en peterselie die je fijn gesneden hebt voeg je dan ook toe en en laat dat even pruttelen, dan voeg je de soepgroenten en de balletjes gehakt toe en laat die lekker pruttelen en als het even gekookt heeft laat je het staan op heel laag vuur zodat alle groenten lekker zacht worden. als laatste voeg je de vermicellie toe en klaar is je soeppie!!
Eigenlijk gewoon hetzelfde als mijn groentensoep alleen nu doe je de gepelde tomaten en tomatenpuree erbij π
3 gedachten over “Tomaten-groentesoeppie”
Zelf soep maken is veeeeeel lekkerder! Ik heb een keer tomatensoep gemaakt, maar dan ook met verse tomaten. Kost alleen wel veel tijd. Je kan soep trouwens beter de dag van te voren maken. Dan kunnen de kruiden namelijk in de soep trekken en is de smaak veel krachtiger!
Ziet er lekker uit! xx
die ga ik zeker eens uitproberen!