Truffelpasta

Truffelpasta

En eindelijk heb ik het gemaakt, pasta met truffel of truffelpasta, hoe je het ook wil noemen. Het stond al een tijdje op mijn lijstje maar geloof het of niet, ik kook alles bij elkaar maar heb gewoon faalangst met bepaalde dingen. Zo heb ik er eeuwen over gedaan om pasta agioli te maken hahah maar toen ik het eenmaal gemaakt had was mijn “angst” weg. En het is geen angst om het te eten, voordat men daar commentaar op kan en gaat geven maar het gaat meer om de angst om iets te laten mislukken.

Anyway, truffelpasta. Ik had verse truffel en ben hier en daar gaan zoeken op het net en zo mijn eigen ding gecreeerd en ja het was lekker alleen was het niet mijn ding. Ik ben echt het type van veel saus en ja dat heb je hier niet ;). Maar wilde toch het recept met jullie delen.

Nodig:

Spaghettie
Verse truffel of truffeltapenade
Parmazaanse kaas
Olijfolie
Roomboter
Beetje kookroom.
2 teentjes knoflook
Beetje kookvocht van de pasta

Je zet water op voor de pasta, ondertussen doe je olijfolie en de boter in de pan maar laat de boter niet bruin worden, dan doe je de gekneusde teentjes knoflook in de pan en dat laat je even pruttelen zodat de smaken opgenomen worden in de olie. Ondertussen kook je de pasta. Als de knoflook even lekker in de olie heeft gelegen haal je de knoflook eruit en rasp je de truffel in de pan en doe je een scheutje kookroom erbij en een beetje van het kookvocht van de pasta. Als je pasta klaar is dan meng je het gelijk vanuit de pan, zonder het water natuurlijk met de truffel prutje en schep je het goed om, dan rasp je lekker veel parmazaanse kaas erdoor en mixt alles nog even en dan kan je het opscheppen :D. Je kan dan ook nog een beetje truffel erover heen strooien als je dat lekker vind, ik heb dat wel gedaan en dat smaakte mij wel.

Het is een simpel en snel gerecht en nogmaals ik vond het lekker maar ik misde de hoeveelheid aan saus die ik altijd gewend ben.

 

2 gedachten over “Truffelpasta

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.