Try to be Vegan #1 groenteburgers

Try to be Vegan #1 groenteburgers

Vandaag deel ik een recept met jullie. Om eerlijk te zijn is het niet gemakkelijk om in het begin goede onderscheid te maken uit de producten. Ik maakte een groente burger uit geheel plantaardige producten en groente soorten. Of hij gelukt is lees verder!

Benodigdheden die ik gebruikt heb:

 • Halve paprika
 • 4 mini tomaatjes
 • Stuk broccoli
 • Courgette
 • Handje havermout
 • Zout
 • Peper
 • Bieslook (gemalen)
 • Paprika poeder

Snijd alles in stukjes en doe het samen met de kruiden in een food processor. Als alles gemalen is zou het een mooi geheel moeten zijn. Enkel heb ik veel te veel waterige producten gebruikt. Ik moest er wat meer havermout bij doen en alles uitwringen in een zeef om het wat droger te krijgen. Ik maakte er met een lepel gelijk hoopjes van en bakte ze 10 minuten lang op een zacht vuurtje.

Omdraaien was lastig dus ik gebruikte een bord om dit te doen. Later schepte ik ze terug in de pan ( voorzichtig met een spatel. Toen ze aan beide kanten bruin waren heb ik ze op een bord gelegd en afgemaakt met wat stukje paprika, paprika poeder en een tomaatje.

smaakte het?

De smaak was prima en zo op het oog zag het er goed uit. Als je het even liet staan dan merkte je wel dat bijnier afkoelen het korstje wat krokanter werd. Maar qua substantie zou ik het niet nog een x maken maar de producten aanpassen en vervangen voor:

 • mini blikje mais
 • mini blikje erwtjes
 • stuk courgette
 • wat meel
 • snufje havermout
 • zout
 • peper
 • Paprika poeder
 • peterselie

Alles in de foodprocessor en je zult zien dat het allemaal wat dikker word en makkelijker te bewerken is en een stuk krokanter word. Helaas had ik deze producten niet allemaal in huis. Dus wil je het ook proberen probeer dan eens het bovenstaande recept. Succes!

Heb jij ook wel eens een blunder gemaakt tijdens een recept?

 

2 gedachten over “Try to be Vegan #1 groenteburgers

 1. Tuurlijk ! i+Ik heb wel eens iets gefrabriceerd wat nog het meest leek op kauwgum, qua substantie… 😛
  Wat bedoel je eigenlijk met dat je het moeilijk vindt om onderscheid te maken in de producten ?

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.