2 gedachten over “#Vlog 23 oktober 2015

  1. Wederom heel leuk om weer mee te mogen kijken “vandaag”! Wou op twee dingen nog even terug komen in mijn reactie. Als eerste: ik vind het alleen maar goed dat het vloggen er tijdens “het spitsuur” bij inschiet. Ik denk als kijker niet “shit, er zit een gat tussen 4 uur en 6 uur”, maar denk eerder: “wat goed dat je in die hectiek je prioriteit bij je gezin had liggen en niet bij je telefoon/vloggen/site”. Zeker aangezien ik weet dat Roon zelf niet graag in beeld komt. Vloggen is leuk, maar het is toch veel meer waard om in dat moment lekker de aandacht voor elkaar te hebben wanneer iedereen één voor één binnen druppelt? Ik kan niet voor al je kijkers spreken, maar wat mij betreft is een excuus voor gaten in vlogs echt niet nodig. Sterker nog, ik hoop dat die gaten er blijven, want ik kan er alleen maar uit af leiden dat je je prioriteiten goed hebt liggen.

    Dan nog je vraag naar tips over uitgebreid koken. Weet niet precies hoe het zo gekomen is dat je de laatste tijd liever makkelijk kookt? Bij mijzelf is het vaak een kwestie van fases. Het komt en gaat. Als ik echt geen zin heb, kunnen zelfs de lekkerste recepten me niet motiveren. Het énige wat bij mij wel helpt, is het volgende: ik begin ’s middags al aan een gerecht dat lang op moet staan, maar niet intensief is. Denk aan een stoofpotje of runderboullion. Op dat moment heb ik nog niet persé zin in dat idee om urenlang in de keuken te staan, maargoed, naar een stoofpotje of boullion heb je nauwelijks omkijken. En dan komt de catch: juist doordat ik, neuroot die ik ben, ieder kwartier toch wel even naar het fornuis loop om de pan te checken, denk ik al snel: oh, ik ben toch in en om de keuken, laat ik dan óók maar vast eitjes koken voor in de salade. Terwijl die eitjes koken sta ik toch weer te wachten, laat ik dan óók maar vast aardappelen schillen, de groenten voor in de salade snijden, bavarois klaarmaken, wat dan ook… Snap je wat ik bedoel? Ik luis mezelf erin, zonder dat al die potten en pannen van te voren echt “moeten”. Terwijl ik toch wacht op het ene, begin ik vast aan het andere, en voilá, na 2/3 uur heb je toch al aardig wat gerechten en bijgerechten bij elkaar getoverd 😀 Werkt voor mij echt goed! In het ergste geval zou het je echt niet lukken om tijdens het stoven de handen uit de mouwen te steken. So what? In dat geval heb je tenminste nog steeds een stoofpotje (of boullion of net wat). Je kan dan áltijd nog last minute uitbreiden met een stokbroodje of iets anders makkelijks. Dus ja, voor mij werkt het altijd als win-win. Ofwel het lukt me om op deze manier stiekem toch heel uitgebreid te koken, ofwel het uitbreiden lukt me niet, maar ik heb alsnog wel een pan op tafel staan.

    Oh, en vaak is het bij mij zo dat wanneer ik eenmaal weer een keertje uitgebreider gekookt heb, ik vanzelf weer inspiratie en motivatie vind om binnenkort wéér een keer de keuken in te duiken.

    1. juist ook dat in het spitsuur!!! gezin is prio nr 1 en foon op tafel hihi dat is even ons momentje praten eten toetje ect 🙂 betreft eten koken tja je maakt een punt maar… komt het haha ik heb DRAMA eters hier incl vent die moeten geen stoofjes bouillonetjes ect hahah wat jij doet doe ik meestal ook hoor, aardappels schillen enz smorgens meestal al en maak dan de groente ook schoon en hoef alleen maar alles op te zetten later, dito met pasta’s en nasi ofzo maar we zijn de laatste tijd allemaal zo van blehh geen zin om weer dat te eten wat we normaal eten, Roon is later thuis ivm project dus we eten allemaal gespreid en ja sommige dingen kan je niet opwarmen meer zoals groente dus dan kom je uit op makkelijk 😉 en makkelijk hier is niet ff wat bestellen hoor nee maak dan wel wat zelf, en wat ik kan verdragen nou eieren en tomatensoep of groentesoep zijn rach proof en de rest lust dat ook dus dan flans ik meestal zulke dingen in elkaar. komt wel weer dat koken maar voor nu A geen zin en B Uhh te moe ervoor meestal maar… altijd 1x per week groente aardappel en ja vlees eten we altijd 😉

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.