Vrije tijd en een baby!

Vrije tijd en een baby!

Sinds wij kersverse ouders zijn gaat en bijna 90% van de tijd op aan de baby. Niet gek natuurlijk want ja ze kan nog niet eten, drinken, plassen, poepen, badderen en aankleden zonder jouw hulp. Fenne is nu bijna 5 maanden oud en ontwikkeld zich Prima na behoren. Maar ondanks dag je als ouder veel met je baby bezig bent is het ook erg belangrijk dat je tijd vrij maakt voor jezelf en elkaar, maar hoe doe je dat dan?

Hier een paar tips die wij toepassen om zo een boost te geven aan ons huwelijk en hoe wij tijd overhouden en inplannen voor ons zelf. 

  1. Heeft je partner een hobby bijvoorbeeld voetballen op zaterdag. Lekker laten doen en zeker niet laten opzeggen omdat jij wilt dat hij thuis is. In mijn geval werkt mijn man fulltime en wisselende diensten dan is het fijn om op zaterdag een uitlaatklep te hebben. Ik heb dit gewoon geaccepteerd. Om nou elke dag op elkaars lip te zitten is voor niemand goed en geeft extra spanning let it go!
  2. Heb jij zelf een hobby of nog altijd dat abonnement op de sportschool gewoon gaan. Als je man thuis is lekker gaan sporten en niet thuis gaan blijven omdat jij denkt dat het moet en hij zich niet zal redden. Die poep luiers zal hij ook moeten verschonen. Geen schuldgevoel kweken maar gewoon lekker genieten van jouw moment voor jezelf.
  3. Een avondje naar de bioscoop gaan kan gewoon. Laat het gevoel van schuld los en laat opa en oma lekker oppassen. Dat is helemaal niet erg. Opa en oma hebben je man ook opgevoed dus die hebben echt wel ervaring. Ga lekker genieten, ga lekker een hapje eten samen en geniet van die leuke film. Wij plannen elke maand een avond voor ons samen soms wel eens twee keer per maand. Jullie relatie staat ook even op zn kop door de komst van de kleine. Daarom is een avondje daten gewoon goed en helemaal niet gek. Durf doen en geniet.

Vind jij het nou lastig vraag dan gewoon aan je eigen vader of moeder of je schoonouders of ze regelmatig een foto of update sturen. Laat je noet verleiden om continu bezig te zijn met hoe het met de kleine zal gaan. Vertrouw op de oppas en geniet lekker van je avond uit of die dag shoppen met je vriendin.

wanneer ben jij voor het laatst weggeweest zonder kind en hoe voelde dat?

3 gedachten over “Vrije tijd en een baby!

  1. Helemaal mee eens hoor! Naast mama en papa ben je ook nog jezelf! Wij hebben afgesproken samen naar de bios te gaan als er een nieuwe film uitkomt van mn favo reeks.. 2018/2019 pas hoor maar nog nooit een avondje weg geweest en oppas geregeld voor de kids ( ja alleen toen met de begrafenis van schoonpaps maar dat staat hier los van ). Ben erg benieuwd hoe ons dat gaat bevallen!

  2. Helemaal mee eens. Tijd voor jezelf is zo belangrijk. Wij zorgen ook dat we regelmatig met onze eigen vrienden weggaan. Gewoon even wat drinken of samen lunchen. Na zo’n middag heb ik altijd weer nieuwe energie! Laatste keer was trouwens afgelopen maand. We proberen elke maand een keer samen te gaan eten. Heerlijk!

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.