Waarom dit niet voor mij werkt

Waarom dit niet voor mij werkt

Een tijdje terug ging ik de uitdaging aan en besloot ik aan de trend van de Capsule Wardrobe mee te doen. Dit betekent dat je een seizoen lang doet met een x aantal kledingstukken, schoenen etc.. (sokken en ondergoed telde ik niet mee). Hoe ging mij dit af?

Ik was in het begin heel optimistisch en ging als een wervelwind door mijn kleding stash heen. Dat was sowieso nodig, want ik heb een stuk of 5 vuilniszakken naar de kledingcontainer van het Leger des Heils gebracht.

Ik kocht per seizoen de items die volgens de lijsten nodig waren als ik die nog niet had.

In het begin ging het heel goed! Ik hield me netjes aan de 37 stuks kleding en schoenen die ik me voorgenomen had te dragen. Ik was best trots op mezelf. Maar toch begon het na een tijdje te knagen en kon ik het toch niet laten om af en toe eens wat nieuws te kopen.

Ik kwam er na een aantal maanden achter dat dit concept niet zo heel goed bij mij past. Ik heb toch de diverse afwisseling nodig in mijn outfits en dat kon ik niet halen uit de beperkte keuze die ik had met de capsule.

Wel merk ik dat het voor vakanties wel werkt. Dan vind ik het juist leuk om zoveel mogelijk outfits te bedenken met zo min mogelijk kleren. Maar dan is het vaak ook voor max 2-3 weken. Voor mij dus prima te doen!

Waar ik het een jaar wilde volhouden, is het me geen 6 maanden gelukt. Ergens baalde ik wel. Maar toch vind ik het veel fijner om zonder een schuldgevoel iets te kopen. En nee ik ben niet mega materialistisch, maar dit concept is voor mij gewoonweg niet weggelegd.

Zo is in korte tijd mijn collectie maxijurken van 2 naar 5 in totaal gegaan. Sommige denken: ehm dais, dat heb je helemaal niet nodig. Ik vind van wel haha 😉 En ideale items voor een vakantie 😉 1 piece en direct een hele outfit (alleen een bikini aan en slippers erbij doen en je bent klaar).

Wat vinden jullie van de trend: Capsule Wardrobe?

22 gedachten over “Waarom dit niet voor mij werkt

 1. Ik denk dat het voor mij ook niet zou werken. Ik pas – eerlijk is eerlijk – nog steeds de kleding van toen ik in de twintig was. En nog eerlijker … ik heb zelfs nog het een en ander. Van die – denk je – tijdloze stukken. Toch ga ik binnenkort écht er tegenaan. Heel veel items herinneren mij aan een vervelende tijd bij een vorige werkgever. Dus iedere keer als ik het zie, denk ik daaraan. Dat is zonde. Plus ik draag best veel toch niet meer (maar vind het gek genoeg wel moeilijk om weg te doen).
  Anyway, meer on topic. Ik ben het helemaal met je eens. Voor op vakantie is het fijn, maar thuis zou ik het denk ik niet kunnen. Ook ik wil zo nu en dan wel weer eens iets erbij kopen. Aan de andere kant zie ik best veel stukken in mijn kast waarvan ik denk: was misschien goedkoop maar had ik beter niet kunnen doen. Gemengde gevoelens dus.

 2. Ik heb vrij een vrij basic garderobr die ik op allerlei manieren combineer. Dus misschien heb ik al een capsule wardrobe 🙂
  Maar kan me good voorstellen dat dit niet voir iedereen goed werkt…

 3. Knap voor de mensen die dit kunnen, maar ik denk niet dat ik het kan. Hoe graag ik het ook zou willen. Ik hou nou eenmaal van variatie in mijn garderobe.

 4. ik denk niet dat ik het zou kunnen. inderdaad in vakanties wel en een keer goed opruimen is ook heel goed. maar af en toe iets leuks erbij shoppen hoort er ook bij voor mij

 5. Ohjee dit vind ik wel knap, respect hoor. Zou niks voor mij zijn. Alhoewel ik sowieso niet heel veel kleding heb.

 6. Ik vind dit een hele mooie trend – en ik doe er onbewust al aan mee. Ik koop amper nieuwe kleding en wissel dezelfde stukken steeds af. De items die ik dan toch koop, zijn 100% mijn stijl, draag ik met ontzettend veel plezier en vallen haast allemaal met elkaar te combineren.

 7. Goed dat je het toch een kans hebt gegeven! En misschien helpt het wel om iets bewuster te kopen? Ik wil het eigenlijk ook nog een keer proberen, want ben gewoon niet zo’n shopper meer. Denk dat het daarom wel zou kunnen werken bij mij. Ga het in elk geval eens serieus overwegen! Leuk om jouw ervaring te lezen in elk geval!

 8. Knap dat je het überhaupt hebt geprobeerd! Ik denk ook niet dat het voor mij is weggelegd, hoewel ik wel vaak dezelfde kleding uit de kast trek. Misschien moet ik de volgorde wat veranderen zodat niet telkens dezelfde items vooraan liggen 🙂 In ieder geval wél fijn dat je je kledingkast hebt opgeruimd. Zou ik moeten doen…

 9. Ik vraag me altijd af hoe die mensen dat doen met de was, vooral wanneer het een eenpersoonshuishouden betreft. Voor een paar tshirts kun je toch immers de wasmachine niet aan zetten ?

    1. eens, maar ik word ook echt niet blij van rond slingerend wasgoed!! als hier dingen slingeren of niet opgeruimd is dan is het chaos in mijn boven kamertje en dan denk ik liever aan mijzelf dan aan het milieu 😉

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.