Waarom eet ik keto/koolhydraatarm

Waarom eet ik keto/koolhydraatarm

Omdat ik de laatste tijd weer mijn food foto’s deel en daar ook de hastag keto/koolhydraatarm bij zet, kreeg ik een hoop vragen.

De vraag waarom ik keto eet aangezien je daar vet mee verbrand. Ik ga het uitleggen ondanks ik het al vaak genoeg heb uitgelegd πŸ˜‰

Ik eet keto omdat mijn lichaam geen koolhydraten accepteert. Ik word er heel ziek van en de pijn is gewoon een hel. Nou dat willen wij natuurlijk niet en daarom ben ik keto/koolhydraat arm gaan eten. Dus eigenlijk verplicht. Medisch gezien dus.

Keto houd in dat ik niet meer van 20 gram koolhydraten per dag mag. Lastig zou je denken maar dat is het dus niet. Ik haal mijn koolhydraten uit groenten en eet daarom rustig 1 kilo groenten per dag. Een hoop vlees en vis komt daar ook bij kijken. Ik neem een hoop eiwitten en vetten tot mij en zo blijven mijn macro’s voor mijn lichaam op pijl. Ik moet dus altijd kijken als ik iets nieuws eet wat er op de verpakking staat. 5 gram koolhydaten op 100 gram is goed, alles wat daar boven zit is een no go. Aardapppels, pasta en rijst en brood mag ik dus niet maar bijvoorbeeld gerapste kaas uit een zakje mag ik ook niet omdat daar aardappelzetmeel in zit en dat mag ik dus niet. Dus je moet overal op letten. Gelukkig weet ik nu wel alles uit mijn hoofd maar ik probeer het even uit te leggen aan jullie πŸ˜‰

Zuivel zoals melk mag ik ook niet omdat ook daar weer suikers in zitten. Maar slagroom mag ik dan weer wel vol op, wel zelf geklopt natuurlijk en niet uit een bus ;). Alle volle producten zijn goed voor mij en alle magere varianten dus niet van wegen de suikers.

Maar er blijft genoeg lekkers over om te eten πŸ˜€ Veel kip, sla en groeten dus.

Maar ik heb ook mijn cravings natuurlijk en ik echt wel een keer pasta of een aardappel, maar daar staat natuurlijk wel wat tegenover en dat is even heel veel pijn maar soms heb ik dat daar wel voor over πŸ˜‰

Zijn jullie bekend met het keto voedingspatroon?

De rest van het gezin eet trouwens niet keto of koolhydratenarm πŸ˜‰

4 gedachten over “Waarom eet ik keto/koolhydraatarm

  1. Ik heb je blog net gevonden, heel interessant allemaal! ik snap alleen niet zo goed hoe het werkt dat je niet meer aan kunt komen ondanks hetgeen je eet. dat de anorexia je lichaam kapot heeft gemaakt zegmaar. hoe werkt dat? hebben meer anorexia patiΓ«nten dat, want het lijkt me enorm heftig!

  2. Een vriendin van mij zweert bij Keto en die is er heel veel mee afgevallen maar houdt het nu vast als leefpatroon. Het gaat erom dat jij je goed erbij voelt en je lichaam het accepteert

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.