we eten weer eens spruitjes

we eten weer eens spruitjes

Ik loop vaak genoeg langs de groente afdeling en dan lonken ze al naar me…de spruitjes en nee niet de groenteman. Spruiten heb ik ergens begin januari vaarwel gezegd, er zaten namelijk beestjes in de spruiten hahah. Maar oke ze lagen nu weer in de zakjes te koop en vorige keer had ik ze zo uit de bak geschept zeg maar, dus op goed geluk dacht ik maar 😉

We lusten hier wel spruitjes zo eens in de zoveel tijd dan he, en vanavond staan ze dan eindelijk weer een keer op het menu, met een stukje vlees (slavinken) dus ben benieuwd 😀

Ik heb alleen een bloed hekel aan het schoon maken van die dingen, niet alleen omdat er vorige keer beestje in zaten maar omdat het gewoon een prul werkje is en als ze hier zeggen ” we willen spruiten”  dan zeg ik “zonde van me tijd” haha maar goed hun winnen 9 van 10 keer 😛
maar als ik me even kwaad maak zijn ze zo klaar en vandaag had ik een hulpje, niomi, die wilde wel even meehelpen zei ze, nou dat vind moeders fijn natuurlijk 😀 en ze deed het nog goed ook 😀
Diana zei dat je ze ook geschild en al kon kopen bij de appie, oke dat wist ik maar A ik kom niet bij de appie en B ik heb nog steeds de tik dat ik de controle over me voedsel moet hebben en dus ook zelf schoonmaken ect. en al zou ik ze kant en klaar kopen blijf ik toch pulken eraan 😉

vandaag dus op het menu spruitjes. eten jullie spruiten en koop je ze dan geschild of maak je ze zelf schoon ?

33 gedachten over “we eten weer eens spruitjes

 1. ik heb ze nog nooit geschild gekocht, dus ik zou ze idd ook zelf schillen enzo. maar ik ben er niet zo gek op (ben ook erg verbaasd te horen dat jouw meiden er zo gek van zijn!) dus eet het zelden..

 2. Oh god nee spruiten… BUH. Mijn allerliefste oma kan heel lekker koken maar spruiten liet ze altijd net zo lang koken tot ze helemaal zacht waren… Juk! Krijg alweer kippenvel als ik er aan denk…. 🙁 Eet smakelijk….

 3. Oh, lekker! Spruitjes 😀
  Wij aten ze eerder heel veel, lekker roergebakken met vleesreepjes en rijst.

  Maar helaas kan ik ze niet zo goed meer verteren, dus heb ze al lang niet meer gegeten.

  Straks, na mijn zwangerschap maar weer eens proberen, want ik mis het wel.

  Ik koop ze dan trouwens zo, dat ik ze zelf moet schoonmaken. Vind ik prettiger.

 4. Nee ik maak ze echt schoon hoor.. hoe dan ook! Ik heb eens op sla beestjes gezien en na dien ben ik nog meer van dat schoonmaken van groenten. Op onze lijst stond vanavond ook Spruiten maar kreeg zo’n trek in gebakken aardappeltjes en dat met spruiten? Bah hahaha toen heb ik maar een potje rooiekool erbij gedaan. De spruiten staan nu wel klaar in water en de aardappels ook. Ben dus al klaar voor morgen hihihi 😉 Dat is nou nog eens leuk!

  Wat lief van die meid dat ze wilde helpen ^.^

  1. hahaha heb ze zelfs ff in het zoute water gelegd :$ voor het gevalletje dat het beestje nog zich liet zien haha en ohh ook lekker gebakken aardappels 😀
   ja lief he van die meid 😀

 5. Fijn zo’n keuken hulpje 😀 ik pas 1 keer in m’n leven spruitjes op en toen was ik misschien 3 of 4.. we eten het hier echt nooit! :’) Soms m’n vader wel. Het lijkt me niet lekker.

  1. dat is lang geleden ja! en ja wat is lekker of niet lekker, ik moet er zeg maar de avond tevoren aan denken dat ik de volgende dag spruitjes eet, krijg ik het een uur van tevoren te horen is het einde discussie haha moet me er min of meer op voorbereiden 😉

 6. Ik hou van spruiten dat weet je ;). En ik heb een hekel aan alles wat met koken te maken heeft maar spruiten schoonmaken vind ik dat weer niet erg. Ja ik ben raar, i know 😉

  1. uhh zou jij dan ff je nummer achter willen laten ergens in een prive berichie hahaha dan bel ik je ff als ik weer spruiten eet goed:D mag jij ze schoonmaken en ja je mag mee eten hahah
   ze hebben goed gesmaakt meis 😉

 7. Ik lust geen spruituhhhhh, en ik bid ook niet voor bruine bonuhh, maar wens jou eet smakelijk voor straks, en idd, je had goede hulp, toppertjessss

 8. de lucht alleen al rachel hahahah maar moet toegeven als je ze lekker op smaakt maakt met een sausje ofzo dan zijn ze wel te eten

 9. ik eet helemaal geen spruitjes. vroeger moest ik ze eten en vond ze zo niet lekker dat ik ze nu nooit koop. gelukkig denken man en zoon lief er hetzelfde over dus missen ze niks 🙂

 10. jaaaa wij eten ze ook vandaag 😀 alleen heb ik kant en klare goed;) dat pellen en gepeuter is niks voor mij en voeg me dan aan jou uitspraak toe van zonde van me tijd

 11. ik lust ze wel hoor 😀 maar aangezien jij een trauma ervaring heb gehad haha (moest ff lachen, dit is echt weer wat voor jou he) snap ik dat je er huiverig voor bent geworden

 12. wilde bijna zeggen dat je een vieze vreter bent met je spuitjes hahah maar je eet iig 😉 en stoer want ik weet dat nog wel dat drama gevalletje met die beestjes in je spruiten moahahaha nou eetse straks tut:D

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.