Weekend eten

Weekend eten

Ik hoor steeds meer mensen brainstormen….wat gaan we nu weer eten? Een terug komende vraag elke dag opnieuw! Ik heb er wel eens vaker een blogpost over gemaakt en eigenlijk is daar niet veel aan veranderd.

Ik maak nog steeds elke avond na het eten een lijstje voor de volgende dag. Ik vraag aan de rest van het gezin wat ze willen eten en noteer dat zodat ik weet wat ik moet halen de volgende dag. En ja we eten nog steeds allemaal apart hier. Dat houd dus in dat ik meerdere potjes sta te koken. Niet iedereen lust hetzelfde hier zo en de dingen die ik eet, dus kh arm/keto doen hun ook niet altijd aan mee, soms als ik wat maak wat hun ook lusten en het is kha/keto dan eten ze mee anders niet.

Hun kunnen natuurlijk alles eten maar ik niet! En soms baal ik daar als een stekker van kan ik je vertellen want een keer lekker makkelijk een pizza uit de diepvries gaat dus niet, dus als hun dat eten, sta ik voor mijzelf een kh arme pasta in mekaar te flansen.

En dan het weekend…man, vroeger aten we gewoon een broodje uit de oven, of bakten we een kroket, maar ook die tijden zijn voorbij. Hier zijn ze niet meer gek op frituur en dat is natuurlijk helemaal niet erg, maar het was toen gewoon zo makkelijk. Nu eten hun in het weekend een broodje bal, en ja daar eet ik dan ook een balletje van, of ze eten een broodje worst of een tosti of ze halen wat. Nou voor mij zijn die tijden voorbij en sta ik tegenwoordig gewoon hollandse pot te koken!!

Het is zelfs zo geworden dat als ik een dag geen groenten eet ik gewoon verander in een monster haha, ik moet en zal groenten eten!! En gelukkig ben ik nu wel gek op want dat was vroeger wel anders!

Maar goed ik sta dus elke dag te koken, voor mijzelf. En het makkelijke weekend-voer is verleden tijd.

Wat eten jullie in het weekend? Kook je of is het makkelijk?

Door de weeks kook ik ook voor de rest natuurlijk want ondanks hun niet gek op groente zijn, krijgen ze het wel, want ik vind voeding belangrijk en zeker als ze hard aan het werk zijn en op school zitten.

Koken jullie ook apart of is het echt eten wat de pot schaft?

Het komt ook wel eens voor dat we wel met zijn alle pasta eten bijvoorbeeld maar ja ik wil groenten erdoor heen en de rest niet…..nou oke, ik ben ooit begonnen met mijn eigen pastasaus te maken met groenten en dan zet ik gewoon de staafmixer erop en dan zien ze dus niks van de groeten haha en lekker dat ze het vinden!!! Ze weten nu onderhand wel dat moeders er alles in flikkert maar zolang ze het niet zien vinden ze het prima 😉 en ik weet dat ze hun vitamine binnen krijgen dus iedereen happy 😀

Maar ik ben wel benieuwd naar jullie weekend voer.

10 gedachten over “Weekend eten

 1. In het weekend koken we uitgebreider en vaak ook genoeg zodat we porties kunnen invriezen. Dat scheelt dan weer door de weeks, wanneer we minder tijd en zin hebben om nog lang in de keuken te staan. Ik eet zelf vrij veel groente en weinig vlees, hij eet juist weer graag extra vlees bij zijn groenten. We balanceren dus heel lekker uit: hij krijgt gewoon de helft van mijn vlees portie 🙂

 2. Ik heb zoveel respect voor jou! Ook hier moet ik altijd het eten zelfbereiden en ook extra voor mijzelf. Ik heb fructoseonverdragelijkheid en verdraag geen histamin, als ik iets verkeerds eet dan krijg ik geen lucht meer (ademnood). Na 25 jaar van elke dag gelijk naar het eten op de wc zitten en heel veel te hebben overgegeven, heb ik nu mijn etenstijl aangepast. Ik verdraag nog heel weinig, neem al jaren geen suiker meer (ook geen toegevoegde) ik bak zelf mijn brood (bestaat alleen uit mineraalwater, speltmeel en steenzout, meer verdraag ik niet) en bak ook op deze wijze taart. Ik kon voorheen nog geen paar meter normaal lopen (sporte in mijn jeugd wel 5 dagen in de week), maar naar mijn omstelling gaat het mij zo goed dat ik nooit meer daar naar terug wil. Dit betekend dat ik nooit met mijn familieleden kan gaan uit eten, van het weekend zijn zij wezen BBQen, ik ben thuis gebleven. Dat is dus de keerzijde. Ik kijk zo graag naar jou, omdat je zo’n sterke vrouw bent, dit heeft mij gesterkt en positief gehouden. (hoe vaak ik in de nacht aan je heb gedacht) Je bent een vechter. Ik wens je al het goeds en hoop dat jij je ook beter ga voelen.

 3. Wat ben je toch een super mams voor de kids en je hub! Hier wisselt het: soms makkelijk en soms uitgebreid. Vanaf volgende week Hello Fresh! Ben zo benieuwd!!!!

  1. thnx!! en ojeee hello fresh hahaha, het is een leuk concept maar kan het eerlijk gezegd niet meer zien 😉 en voor dat geld kan je zelf ook gezonde maaltijden maken vind ik 😀 maar ben benieuwd hoe je het gaat vinden 😀

 4. Piep

  Wij eten hetzelfde, zijn met zijn twee, kids al jaren de deur uit.
  In het weekend(in Belgie) koken wij extra lekker.. dus niet broodje of zo als hoofdmaaltijd..
  Hoe twee landen zo dicht bij mekaar zo kunnen verschillen he., knuf

  1. inderdaad hoe het kan verschillen!! en ja als je toch maar met zijn tweetjes bent dan is het niet zo erg om te koken ook toch 😀

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.