Weer een jaar mam….

Weer een jaar mam….

2013….mam….2013, om 9.00 gaat de telefoon…15 jaar geleden…,   zoals ik elk jaar tiep….weer een jaar zonder jou. Weer een jaar waarin ik je geen vragen kon stellen, geen antwoorden kreeg, en me mams moest missen als ik het moeilijk had en een potje wilde janken.  Het zijn wel de dingen waar ik me bij neer heb kunnen leggen, ja eindelijk mam, ik heb je een beetje los kunnen laten maar het gemis is en blijft nog steeds 50 tinten verneukt. Als je nog geleefd had was die uitspraak ook echt wat voor jou en de boeken ook, die had je met plezier gelezen en ja mam ik heb ze gelezen, je dochter die een boek leest hhahah lachertje he mam.

Een jaar voor de meiden weer zonder oma henny. Ze hebben je helaas nooit mogen meemaken en jij hun niet maar ze weten wie oma henny is en weten wanneer ik aan je denk want dan krijg ik een grijns op me smoel zeggen ze of ik sta te janken in de keuken of achter de strijkplank. Ja achter de strijkplank ja want ik voel je nog steeds in me nek hijgen als ik sta te strijken en hoor je gewoon zeggen van sjonge jonge kan je dat niet wat netter  doen hahaha.

15 jaar mam dat ik het al zonder je moet doen, hoe krijg ik het voor mekaar he… ben pas nog bij je geweest, je “lag” er nog, alleen het was een kale pestbende en heb je rotsen die er nog stonden mee naar huis genomen want ik weet in mijn achterhoofd dat je daar eens een keer weg gaat en ik wil dan niet dat ze de spullen “mee” nemen. Ik heb je toch een beetje thuis 😉 en dat voelt voor mij goed en voor roontje en de meiden, toch een beetje oma in de buurt.

Heb je gezien dat ik met Rober heb gepraat mam? dat voelde goed kan ik je vertellen…het is en blijft me broer en het enige wat ik nog heb, en ja ben stom geweest mam dat geef ik toe en heb daar van geleerd. Ik vond het fijn om te horen wat hij met je af gesproken had vlak voordat je stierf en ik zal het stuk koesteren mam.

24 december 2013 mamsepams, een dag voor die pleuris kerst, de boom staat, die ik dit jaar echt een keer met redelijk wat plezier in mekaar geflanst heb, met weer stukken uit jou kerstboom en jou kerstlampjes hangen er ook weer in, voelde goed.

Net als het nummer van Vangelis mam, wat gedraaid werd toen je in de aula stond heb ik van de  week gewoon in bed liggen luisteren op mijn ipad, en kwam tot rust in plaats van histerisch jankend naar roon te rennen…..toch wel goed he hihih, maar nogmaals dat gemis….je aanraken, je aankijken pfffff tering kon het maar voor een uurtje he mam, even een uurtje naar beneden jij en samen met mij en mijn gezin zijn och..als dat eens kon, maar daar kan ik alleen maar van dromen mam, en dat doe ik ook lekker. Je komt niet meer zovaak in mijn dromen mam, komt misschien omdat ik niet zoveel nachtrust krijgt zoals je wel gezien hebt. Hopelijk stopt dat een keer en kan je vaker bij me langs komen snachts ? zal ik wel fijn vinden om je even “te zien” en tegen je te praten…. dat mis ik…ik mis jou….pfff. Vraag me nog altijd af …waarom nou jij aan die letterlijke en figuurlijke kanker ziekte. Vloeken mag niet maar jij deed dat ook toen je al ziek was en ja ik doe het nog steeds, goede en slechte eigenschap die ik van je heb hahaah, kan ons het verotte he mam, schijt aan alles en iedereen, behalve vandaag mam…vandaag ben ik een heel klein breekbaar meisje, een meisje die nog steeds haar mama mist.

Nou mam wij gaan ons voorbereiden op de kerst. Ijskast vol vreten net als jij altijd had, happy klote face on en go HO HO HO merry christmas 🙂

Doe je leo de groetjes boven? neem een lekker glas bocht op ons en leo een lekker pilsje, en oh doe chanel ook een knuffel geven want die is ook bij je he mam 🙁 en looney en romy…

Fijne kerst mamsepams……….ik doe mijn best als je me begrijpt <3

en ja ik plaats toch weer je nummer ..

16 gedachten over “Weer een jaar mam….

 1. Hoe triest ook. Heerlijk geschreven! Gewoon jij. Zoals je bent! Ik begrijp vast niet genoeg hoe vreselijk dit is. Maar er komt een dag dat ik het volledig snap.

 2. Letterlijk tranen over mijn wangen, ik weet zeker dat je mama nog elke dag over je waakt en altijd bij je is. Ik herken die soort van onrust zo, het zoeken naar je papa/mama en die behoefte aan even een momentje(al is het inderdaad in een droom, al zou je maar 5 minuten hebben samen…. ik zou er zoveel voor in willen leveren). Ik wil je heel erg veel sterkte wensen, ook al is kerst achter de rug, dit is natuurlijk iets wat dag in, dag uit speelt maar soms zo ontzettend intens aanwezig kan zijn. Ik heb ontzettend veel respect, echt oprecht, voor de manier waarop jij je door alles slaat. Wat ben jij een gigantische vechter, een hele lieve dochter en partner, maar ook zeker een moeder waar velen een puntje aan kunnen zuigen hoor. Wees alsjeblieft trots op jezelf, ik vind je een kanjer.

 3. Djeez….tranen in mn ogen…15 jaar je mama al moeten missen…maar wat ben je sterk Rach…! Dikke knuff voor jou! ❤️❤️❤️

 4. Mooi geschreven lief. Je bent een sterke vrouw en weet zeker dat je moeder vol trots elk jaar weer naar je mooie gezin kijkt. Sterkte <3

  Love you, dikke kus Nathalie

 5. Echt super mooi rachel.

  Ik geloof er heilig in dat je moeder er altijd zal zijn en over je waakt. Ze beschermt je hoe dan ook. Pff.. 15 jaar zonder je moeder, ik vind het knap hoe je, je erdoor slaat. Je hebt een mooi stukje geschreven.. sterkte en toch een fijne kerst voor jou en je gezinnetje want dat verdien je,

  Liefs,

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.