Weer vol op aan de bak

Weer vol op aan de bak

We zitten alweer bijna eind januari! Wat gaat de tijd snel zeg. En zo ben ik ook alweer even bezig op school. Ik ben serieus gek op school :D. Gelukkig maar want ik ken een hoop kinderen die het niet leuk vinden om naar school te gaan en gooien er ook met hun pet naar met alle gevolgen van dien. Maar ik dus gelukkig niet en ik knal hem gewoon lekker door, want hoe leuk is het om te horen dat je weer een toets goed hebt gemaakt en een mooi cijfer krijgt!!

En mijn ouders worden er natuurlijk helemaal happy de peppy van. Maar ik doe het voor mijzelf en niet om mijn ouders een plezier te doen 😉 (goh wat een wijsheid zou mijn moeder zeggen hahah)

Met sommige dingen heb ik nog wel moeite maar ik word daar heel goed in geholpen door mijn mentor en zo word ik er steeds beter in. Ik heb in februari mijn spreekbeurt en ja daar ben ik toch wel heel zenuwachtig voor. Maar dat is normaal zegt iedereen…. maarja dan nog haha ik moet het maar wel even gaan doen ja!!

Ik gaat het houden over ijshockey en heb al een hele presentatie gemaakt in powerpoint en mijn zus heeft mij een beetje geholpen ermee. Maar dan nog moet ik het alleen doen en ik zit dit nu te tiepen en word alleen maar nerveuzer dus we gaan er maar gewoon over ophouden goed 😛

We zitten dan wel aan het begin van het jaar, maar als januari al zo snel gaat dan is het natuurlijk ook zo weer bijna het einde van het schooljaar en tot die tijd moet ik natuurlijk nog wel mijn best doen en een aantal toetsen en proefwerken maken. Raar, want daar maak ik mij dan weer minder zorgen over dan over mijn spreekbeurt!!

Jullie zullen vast ook wel eens een spreekbeurt hebben gehad moeten doen…vonden jullie dat eng/spannend?

Hebben jullie nog tips en tricks voor mij? Alles is welkom hoor 😀

Liefs ras

10 gedachten over “Weer vol op aan de bak

 1. Wat goed dat je zo gemotiveerd bent voor school!

  Spreekbeurt vond ik ook altijd zenuwslopend, maar het helpt as je bedenkt dat iedereen in de klas jou een superleuke meid vindt en dat het niet uitmaakt of het heel goed gaat of niet zo goed als je gehoopt had, je blijft dezelfde coole chickie!

  X

 2. Ik vond een spreekbeurt ook nooit zo fijn… maar het scheel natuurlijk als je een onderwerp hebt wat je erg leuk vindt. In elk geval zou ik hem een keer ‘oefenen’ op je ouders, kun je ook zien hoe je met de tijd uitkomt en of er stukken zijn die je lastig vindt. En ik weet niet of je een vriendin in de klas hebt die je als ‘aankijkpunt’ kunt gebruiken.. ?

  1. Ik heb hem inderdaad al een paar keer gedaan met mijn moeder en hoe vaker je hem doet hoe beter maar toch het blijft spannend. en ja dat kan ik wel doen allen vind ik het fijner om over de klas heen te kijken en af en toe de klas in hihih, was een tip van mijn moeder en daar voel ik mij wel gerust bij

 3. Wat zal je moeder blij met je en trots op je zijn. Ik denk dat een goede voorbereiding het halve werk is. Als je weet wat je wil vertellen krijg je vanzelf meer zelfvertrouwen. Succes!

 4. Wat fijn dat je zo graag naar school gaat! Mijn kinderen hebben eerder een haat/liefde verhouding met school geloof ik.
  Een spreekbeurt vond ik vroeger vreselijk spannend, ik was altijd opgelucht als het voorbij was. Maar jij gaat het vast heel goed doen!

 5. Wat fijn dat je het zo naar je zin hebt op school.

  Ik heb regelmatig presentaties gedaan en belangrijkste voor mij is de voorbereiding. Als ik weet waar ik het over ga hebben dan voel ik mij een stuk zekerder.

  Succes!

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.