Wok recept met home made woksaus

Wok recept met home made woksaus

Ik ben gek op wokken!! En mijn volgers op instagram zien regelmatig een wok maaltijd van yumi yami voorbij komen. Ik heb altijd de thaise curry woksaus, dat is een pittige saus. Maar Niomi liet mij eens wat anders proeven bij wok omdat zei die altijd neemt als ze daar wat besteld. Het is de knoflook woksaus. Toen ik het bestelde had ik er echt een hard hoofd in maar man man wat was het lekker!!

Ik heb het 3 keer besteld en toen wist ik wat erin zou moeten en ben aan de slag gegaan.Ik heb de groente erbij gewokt die ik normaliter ook zou krijgen als ik het bestel, maar je kan er je eigen groente naar smaak in doen natuurlijk.

Nodig voor de saus:
8 teentjes knoflook of meer
5 cm gember of meer
50 ml rijstazijn
5 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel oestersaus
2 theelepels sesam olie
1/2 eetlepel vissaus
halve eetlepel suiker maar ik heb zoetstof gebruikt
500 ml water
1 blokje kippenbouillon of groentenbouillon
maizena

Voor de teentjes knoflook en gember adviseer ik je even te experimenteren ….veel proeven tussendoor dus tot je het lekker vind.

Snijd de knoflook en gember heel fijn of hak in in een blender. Zet een pannetje op het vuur met een beetje zonnebloem olie erin en fruit de knoflook en gember maar laat het niet verkleuren!! Voeg daarna het water toe, het blokje bouillon, oestersaus, ketjap, azijn, sesam olie vissaus en suiker toe en breng het aan de kook en laat het 10 minuten pruttelen. Voeg eventueel maizena, wat je hebt aangemaakt met water toe om het te binden en of dikker te maken. De saus kan je gelijk gebruiken maar kan je ook laten afkoelen en enkele weken bewaren in de koelkast.

De groenten:

Brocoli
Champions
Paprika
Komkommer
Ui

De brocoli heb ik eerst even 4 minuten gekookt en daarna afgespoeld met water zodat het niet zou doorgaren. Ik heb een beetje van mijn kruiden olie in de wok gedaan en toen de uien en champions erin gedaan, daarna de rest van de groenten en peper en zout toegevoegd en knoflookpoeder, daarna een paar cheppen van de woksaus toegevoegd en nog even verder gewokt.

Ik heb het gegeten met bloemkoolrijst waar ik een gebakken ei had gedaan en een prei.

Super lekker!!

Gaan jullie dit ook een keer maken ? Let me know!!

 

11 gedachten over “Wok recept met home made woksaus

 1. Nou ook ik was op zoek naar de oester knoflook woksaus, zoals ik hem altijd neem bij een woktent.
  Alle ingrediënten in huis gehaald en helaas altijd alles snel moeten doen.
  Er zitten geen uien in, ik was de ui 🙃
  Ik kwam er gelukkig bijtijds achter, dat ik dus 2 eetlepels sesam olie erin had gedaan ipv theelepels….lekker slim! Dus, 2 opties, opnieuw beginnen of alles verdubbelen.
  En toen had ik dus een pannetje van 1 liter, heerlijke woksaus. Nog wat aan de dunne kant.
  Maar zeer smakelijk.
  Bedankt voor het delen😉
  De vissaus, wat is daar precies de toegevoegde waarde van? Ik ken dat niet. En het klinkt ook een beetje vies als je erover nadenkt.

 2. Jeeeee… het water loopt me in de mond 🙂 heerlijk recept! Deze ga ik aankomende week maken. Dank je wel!!

 3. Ik ga het vanavond meteen maken! Mijn hub ‘moet’ wat kilo’s kwijt en dus zet ik even geen koolhydraten op tafel! Dit gerecht lijkt me geweldig! Je hoort wat we ervan vonden! 😘

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.