xxs welnee

xxs welnee

Als het programma xxs op de buis is hoor je een hoop mensen op twitter die het niet snappen, dat mensen zich nog TE dik voelen als ze vel over been zijn. Ene kant snap ik dat en aan de andere kant niet.Β  De vaste lezers hier weten dat ik aan het knokken ben met me grote vriendin anna, en dat ik me ups en downs heb, en dat ik toch ergens diep in die kop van me zeg “jullie zijn gek, ik heb geen anna, ik ben niet ziek” ja ik weet dat is een verdomd foute actie. Er zijn ook momenten dat ik me sterk voel, en dat is dan na een boterham met hagelslag die ik dan nog per ongeluk expres op de grond laat vallen zodat ik hem niet verder hoef te eten….

Niet de laatste uitzending maar die uitzendig ervoor van xxs maakte lotte een dagboek opnamen dat ze zich zo rot voelde, zo shit omdat ze niet genoeg haar botten kon voelen….en toen brak rach ook, ik heb die gedachten ook, ik ben soms blauw op me heupen van het duwen erop (doe je mond dicht als je dit leest haha of zeg niet woooohw rach;)) het is zo. en na die uitspraak van haar had ik zoiets ..ik zak weg, ik lieg tegen mezelf, ik lieg tegen andere en het ergste is nog ik lieg tegen me vent!! “schatje heb je wat gegeten vandaag? zoja wat ” ja hoor schat broodje dit, rijstewafel en een boordje brinta….stop hiermee hoor ik dan weer een gedeelte van me hersens zeggen want dat broodje heb je gegeten maar de rest niet…. Dit is heel confronterend voor mij geloof me en zeker dat ik dit nu op me gemakje aan het tiepen ben, nou ja gemakje….

De strubbeling om hier naar het programma xxs te kijken is hell, roon vs rach op de bank. de opmerkingen die ik tegen roon maak maken hem kwaad, ” ik zie er niet zo uit, ik ben nog wel wat gespierder roep ik dan van de bank” waarop roon antwoord of ik werkelijk een aantal liter water in me kop heb ipv redelijk gevulde hersens die de communicatie tussen mij en me lichaam onmogelijk aan het maken is….

De vragen die gesteld worden worden steeds moeilijk om op te antwoorden voor mij, mensen die vragen “waarom doe je dat dan” op die vragen ga en wil ik geen antwoord meer op geven. Ene kant hoop ik dat het programma xxs snel is afgelopen en aan de andere kant ook weer niet, en dan denken jullie zeker je wil niet dat het stopt zodat je tips kan gaan gebruiken om eruit te komen…nee tips om nog verder te gaan… het trainen kan ik niet mee stoppen, dat is een obsessie en ik vind het nog leuk ook dus dat blijf ik gewoon doen al sta ik soms al hijgend en trillend op de crosstrainer maar ik moet die 10 km halen en soms nog wel meer ook….en ik haal het makkelijk maar de drang om nog meer te hard lopen duw ik weg….

ik tiep dit blindelinks dus nakijken doe ik het ook niet, zet het ook niet achter slot en grendel, ik gooi het er gewoon uit πŸ™‚

kijken jullie het programma xxs en wat vind je daar dan van ?

69 gedachten over “xxs welnee

 1. Als jij alles zo maar van je af mag typen neem ik dat recht ook πŸ˜› Dus zet je schrap, hier komt ie!

  Ik volg het programma niet maar hoor en lees er wel heel veel over. Ik heb zelf ook onderzoek gedaan naar dit en kwam ook op veel van die pro-anna sites terecht. Vaak met mijn mond open van verbazing lees ik hoe die meiden hun leven indelen en omgaan met hun lichaam. Ik ben veel te dik, ook niet gezond en vecht ook eeuwig met en tegen mijn gewicht maar ik zou voor geen goud met jou of met die meiden willen ruilen. Ik vind het dan ook heel moeilijk om te begrijpen hoe het zo ver heeft kunnen komen. Ik denk ook niet dat wij buitenstaanders op dat gebied dit ooit “echt” kunnen.

  Gelukkig lees ik ook andere verhalen, van meiden die er wel bovenop zijn gekomen. Wel blijven ze eeuwig vechten tegen dat stemmetje in hun hoofd wat beweerd hun vriendin te zijn. Het is net als met drugs en drank, je zult er nooit “helemaal” vanaf zijn. Maar dat neemt niet weg dat je er niet wat aan kunt doen, en dit zul je op den duur beetje bij beetje toch moeten doen, hoe zwaar ook! Roon kan je niet missen, je meiden kunnen je niet missen en ik (stiekem! en meerderen met mij!) ook niet! Maar bovenal, je kunt jezelf niet missen. Je bent een hartstikke lieve, goede, zorgzame, MOOIE, PRACHTIGE vrouw en je maakt zoveel mensen blij puur en alleen omdat ze jou in hun leven mogen hebben. Denk daar aan en vergeet dat nooit. En stapsgewijs kom je er wel, je hebt steun vanuit alle hoeken, dit is ook te lezen aan de reacties, maar je zult het wel zelf moeten doen. Want helaas, meer dan jou steunen kunnen we nu eenmaal niet. Ik weet zeker dat als wel meer zouden kunnen doen voor je, we dat DIRECT zouden doen. Maar je weet waar je het voor doet. Jezelf, en je prachtige gezin! Ennnn nu ga je me waarschijnlijk eeuwig haten en negeren: Ik vond die foto op Twitter van de week, waarop je dikker was, WERKELIJK PRACHTIG!!!! Je bent een schitterende sprankelende gezellige vrouw en die kwaliteiten moet je waarderen, uiterlijk is uiteindelijk altijd bijzaak! Luv ya babe! *en nie mij negeren nie :P*

  1. poehh dit valt ff zwaar je stukje…die foto die ik geplaatst op twitter is….is in mijn ogen walgelijk ( en ja haat me nu maar) het is verdomd moeilijk maar afgelopen week zag ik het ineens shar, ik moet eten, shirley van stylguide gaf eigenlijk de doorslag door een keer te tiepen ik eet en ik val af en ben daar het bewijs van…maar dan…ik ben gaan eten van de week, me brood niet laten vallen (zoals ik al twitterde) en het is moeilijk maar voel me een stuk beter, maar wat je schrijft dat nasty stemmetje blijft…heb net een zelfgebakken cupcake gegeten en het liefst ren ik naar boven en train tot ik niet meer kan om die ene cupcake…maar dat kan niet,mag niet!
   je hebt een mooie comment gegeven en pak zo ff een stukje keukenrol …thnx moppie luvya2

 2. Ik kijk dit soort programma’s niet

  Puur omdat ik ook een tijd met een anna in mij heb gelopen.

  Als ik dat soort dingen zie, klinkt heeel raar maar dan wil ik ’terug’ en honger hebben (vond dat een geweldig gevoel) en als ik ging slapen mijn ‘kapstok’ botten goed kon voelen.
  Heb het nu redelijk in balans, maar kan niet zeggen dat het helemaal weg is.

  Wil het nog steeds in controle hebben en sta elke ochtend en avond nog op de weegschaal en let ontzettend op met eten.

  weet hoe moeilijk het allemaal is πŸ™

 3. Ik lees natuurlijk alles weer tig jaar later, maar ik wilde hier wel even op reageren. Ik wist al wel een beetje dat je deze vriendin had, maar ik vind het heel dapper dat je er over schrijft. Het programma ken ik niet, maar zo iets kijken met je partner terwijl je zelf die aandoening hebt lijkt me alles behalve makkelijk. As u might know ben ik zelf nogal wat kilo’s per ongeluk afgevallen en ook ik ben echt te dun. Dat is lastig, want men kijkt je er wel op aan… “zou zij ook?” nee, en als ’t wel zo was… dan was het wel zo. Want een ziekte als deze is alles behalve grappig. Daarnaast heb ik OCS (obsessieve compulsieve stoornis) en dwang ik dus ook op een aantal dingen. Niet op eten of gewicht, maar ik denk dat het verder redelijk ’t zelfde werkt als bij jou. Stoppen is moeilijk, lukt bijna niet en je hebt constant terugvallen. Je wilt wel ergens, maar aan de andere kant zal ’t vast ook eng zijn (het idee) om zonder ‘anna’ te leven, is het niet? Maar goed meis, zo kan ’t ook niet voor eeuwig en ik hoop dan ook echt dat je er met de steun van je mannetje en je omgeving uit eindelijk bovenop gaat komen! Voor jezelf, voor je man, voor je meiden…

  Heel veel sterkte en succes met je strijd! Een hele dikke knuf van mij.

 4. Heftig zeg! Ik ken dat programma niet en ik vind het moedig dat je dit wilde delen met ons. Hopelijk komt het gauw goed meis, sterkte!! *knuff* als er iets is mag je me altijd aanklikken op msn of twitter enzo he. Liefs!!

 5. Pfoe wat lijkt het me zwaar om zo te moeten leven als je er zovéél moeite voor moet doen.
  Ik hoop voor je dat je knop snel omdraait naar een normaal etenspatroon
  x

 6. ik heb dit alles met open mond zitten lezen. Ik ken je nog niet zo heel goed, maar er vallen nu heel wat puzzelstukjes op zn plek.
  ik was ook gelijk op zoek naar een foto van jou omdat ik tot nu toe totaaaaal niet van je “vriendin” af wist. kan die alleen niet vinden πŸ˜‰

  ik vind het dapper en moedig van je om dit online te plaatsen. Ik kan me helemaal niks voorstellen bij jouw verhaal dus ik onthou me maar van commentaar. πŸ˜‰

  wel wil ik je heel veel succes wensen om die vriendin van je een enorme rotschop onder dr kont te geven!! πŸ˜‰

 7. Jeetje meis wat een verhaal πŸ™ Wat goed dat je er zo over schrijft, er zijn veel mensen die het juist aan niemand durven vertellen. Ik heb zelf een hele goede vriendin die ook al ruim 2 jaar vecht Anna en ik weet hoe moeilijk dat is… Het is een rotziekte en het zit geheel in je kop, want jij bent helemaal niet te zwaar of te dik! (ook al heb ik je nog nooit in het echt gezien.. dat weet ik gewoon) Ik hoop dat je die strijd vroeg of laat wint want het leven is er veel te mooi voor! Het belangrijkste is inderdaad dat je in elk geval eerlijk bent tegen je man, ik ben blij dat je dat in ziet.

  Het programma heb ik nog nooit gezien, maar heb wel eens een documentaire (Vel over Been heet die) gezien en die is behoorlijk heftig.. ik weet waar het over gaat.

  Heel veel sterkte ermee, je bent sterk dus het gaat je lukken!

  1. ik moet erover schrijven, ik moet erover praten en het voor de buitenwereld verborgen houden gaat gewoon op gegeven moment niet meer, ze zien me slinken, of vinden me er slecht uit zien en ja dan breek je wel hoor;)vel over been is heel erg die docu maarja ook daar word ik met me neus op de feiten gedrukt πŸ˜‰

 8. Ik heb een keer een aflevering ervan gezien, en ik wilde het gaan volgen, maar toen ging ik op vakantie. Zodra de volgende aflevering komt (of is het al afgelopen?) ga ik weer kijken. Ik vind het een interessant programma.

 9. Ik wist het van je en ik vind het onwijs top van je dat je het zo open en bloot op schijft, onwijs eerlijk en een stap in de goede weg die je al aan het opgaan bent. Cleem z’n zus heeft het al sinds haar 15de en heeft het dus meegemaakt en kan me het een en ander uitleggen. Die uitspraak van Lotte trof mij ook, hoe kan zo’n meisje zo denken, het is denk ik al je “anna” niet als vriendin hebt moeilijk te begrijpen, maar je komt er wel dat weet ik zeker, voor jezelf maar ook voor Roon en je meiden. X

 10. Ik ben zelf totaaaaal niet dun, eerder dik. (Nee, niet eerder. Dat ben ik gewoon.) Soms denk ik bij mezelf: “Als ik niets meer eet, dan val ik snel af en daarna ga ik weer gewoon gezond eten.” Maar dat werkt niet, ik zou gek zijn als ik het zou doen en wie weet beland ik dan wel net zo als de meiden van xxs.

  Gelukkig zie jij zelf wel in dat je fout bent, dat is al stap 1 richting een ‘genezing’. En dat Roon je door dik en dun steunt is natuurlijk helemaal goed, hopelijk lukt het je om die ‘vriendschap’ af te sluiten en het te vergeten, hoe moeilijk dat ook moge zijn..

  Heel veel sterkte ermee, liefs!

 11. het is een kut ziekte die erin sluipt, en er vanaf komen heeft heel veel tijd nodig en kracht maar als ik lees dat jij zo straight bent met op tijd trainen en je training afmaken dan lukt jou dit overwinnen ook πŸ˜‰

 12. oke daar wil ik me wel ff op aanpassen rach : als jij koek en snoep koopt en nio of shel roept : die wil ik niet zit teveel suiker in πŸ˜‰ dan hebben ze je wel degelijk door vind je niet?

  1. ja dat was met die wickys!! maar dat doen ze niet meer omdat ze alle pakjes nu wel nageken hebben en hebben gezien dat in alle drankjes bijna dezelfde koolhydraten zitten πŸ˜‰ en ze weten dat het “goeie” drankjes zijn en snoepen hebben ze nooit veel gedaan en als we een filmpie kijken vreten ze net zo hard als pa mee met de chips of de nootjes πŸ˜‰

 13. en misschien doe ik je hier veel pijn mee maar ik moet het zeggen. Ik geloof niet dat je meiden het niet merken meis, kids hebben zoveel meer door, dat weet je zelf ook wel. En kinderen zijn dat wat hun ouders erin stoppen… ik weet dat je meiden je alles zijn, denk erover wat zij hiervan meepikken voor later…
  Ach hemel, waar bemoei ik me mee, ik wens je kracht en wijsheid en heel veel sterkte, je moet het zelf doen, jammer genoeg anders hadden we je met z’n allen allang “gezond” gemaakt en gewenst.

 14. lieve Rachel, wat moet ik zeggen…
  dit was wat je bedoelde met confronterend πŸ˜€ Ik had iets heel anders in gedachten.

  Wat moet ik zeggen… liever zou ik je een paar beuken willen verkopen om je wakker te maken meid. Ik verbaas me vaak op twitter over je tweets over eten.
  Ik zit aan de andere kant van de medaille. En dan ben ik jaloers op je om je gewicht maar god weet… ik wil niet met je ruilen meid, voor geen goud. Ik zou wat van je last willen dragen maar ook dat kan niet.

  Wees lief voor jezelf meid, en nee, dat is niet je boterham woopsie laten vallen.
  Je meiden hebben je nodig, je vent heeft je nodig, en bovenal heb jij jezelf nodig. Ga haar zoeken en wees lief voor haar ja.

  En ga hulp zoeken voor zover je dat nog niet hebt, professioneel bedoel ik, laat het niet te ver komen aub!
  Dikke zoenen xxx

  1. er zijn er meerdere die mij een paar beuken willen verkopen hoor πŸ˜€ prof hulp schiet niet op, niet nu in inder geval, kom eerst maar 5 kilo aan zeggen ze dan en dan gaan we je helpen, dan kan je me rug op zeg ik daar help je me niet mee, ja naar de klote ja;)
   ik ben heel erg met eten bezig wat je zegd op twitter, maar ik bak nu rustig een cake, neem er een hap van en flikker de rest weg.
   wat de meiden betreft, ze zullen er best wat van mee krijgen maar dat is echt minimaal, ik heb al zo’n toneelstuk met avondeten gemaakt dat hun nu denken dat ik meer eet als hun. tuurlijk gaat dat hele boord niet naar binnen maar hun zien niet wat er mee gebeurd en dat willen we zo houden, gaan hun er straks wel meer van merken ja dan hebben we, of nou ja ik een heel groot probleem. zoals het nu gaat met meiden en mij en eten hou ik het nog wel vol;)
   we knokken hier elke dag, we zijn roon en ik, en we gaan steeds een trapje omhoog, tuurlijk val ik wel eens van die trap maar dan nog krabbel ik weer naar boven en dat blijven we volhouden!!!

 15. ik kom wel vaker op je site maar reageer niet altijd dat weetje tut, maar vind het al petje af dat je het een keer open en bloot op je site gooit in plaats van een wachtwoord logje πŸ˜‰ stap 1 ? ik kan je geen tips geven net als de rest hierzo, kan alleen zeggen steek je kop niet in het zand en blijf uit die downs kruipen en hopelijk bereik je een keer de top! dikke kus

 16. Hey

  ken het progje niet, zal t ook nooit kijken,
  maar ik kan je begrijpen, heb zelf ook n vriending gehad met anna, triest, tis en blijft n rotziekte. Maar tis gewoon zo: de meeste mensen zijn nooit tevreden over zichzelf, al wegen ze maar 40 kilo. Als da nu 1 x in je koppie zit gaat er da ma moeilijk uit. Ik zelf ben nog zeker 20 kilo te zwaar, iedere dag baal ik dur wel van, ma nu heb ik zoiets van schijt man, kep n vent en 2 kids, heb er nu wel “aardig vrede mee”. Ma in jouw geval moet je egt je grens niet overschrijden, das niet goed, ma da weet je.
  Toppie dat je het er uit gooit meid

  Dikke kus

 17. Wat een heftig verhaal meid. Ik wist wel dat er ‘iets’ speelde, maar hier schrik ik toch wel van. Ik heb er geen verstand van, ik weet niet hoe het is, en kan je ook geen advies geven.. maar ik denk wel dat je al op de goede weg zit als je dit zo open bloot durft te delen met je lezers!

 18. Ik vind het moeilijk om hier op te reageren. Ik snap hoe je je voelt maar het is niet goed. Zelf weet je het ook.

  Je “moet” stap voor stap beter worden, begin met niet te liegen en eerlijk te zijn tegen jezelf en roon! Het is moeilijk, maar het moet rach voor je gezin!

  Ik wil je absoluut niet vertellen hoe het moet, maar dit is mijn “view” op je situatie. Je hebt al een stap in de goede richting gedaan door dit verhaal open en bloot online te gooien.. respect! πŸ™‚

 19. goodmorning

  ik ken het programma niet, en dus nog nooit gezien, maar het is wel zo hoe erg de mensen zeiken de persoon in kwestie rach dus heeft er niks aan! in deze situatie kan niemand maar dan ook niemand zeggen: Rach je mot meer vretuh het werkt niet!!! het is een ziekte! die bij de mensen in de kop zitten het helpt wel maar dan moet je rach in een xxs kliniek proppen. Enne rach dumpen als vriendin omdat ze een eetprobleem heeft now way ik dump haar nog niet als bieden ze me 1 miljoen aan je bent friends om elkaar te steunen en dus ook in MOEILIJKE tijden! Rach wijffie ik weet hoe je ervoor staat heb het al vaker gezegd op msn maar je weet dak er voor je ben. xxxx lafya

 20. Ik kijk dat programma ook. En omdat ik weet dat anna jou “vriendin”, probeer ik mij voorstellen hoe jij zou doen. Zo wilde ik eigenlijk vragen of jij dat ook heb met eten maken. Er is een moeder die macaroni ging maken, maar in de verkeerde schap stond voor de saus. Zij raakte een beetje in paniek, want dit had ze niet gepland. Heb jij dat ook, dat je in de stress schiet als er iets niet ligt in de winkel?

  Meis, ik vind het echt knap dat je het hier neerzet. Ik hoop voor je dat er een dag anna steeds meer naar de achtergrond gaat ipv voorop!

  Ik vind je echt een tofwijf!!

  1. thnx wijffie
   en ja ik kan af en toe wel in de stress schieten als “mijn” artikelen niet in de schappen liggen, ga dan zoeken naar wat anders met dezelfde hoeveelheid voeding erin, vind ik dat niet word er niet gegeten, voor roon en de meiden haal ik dan wel wat anders maar nee voor mij dan niet, neem wel een boord brinta als avond eten dan πŸ˜‰

 21. Ik vind je heel sterk dat je er vooruitkomt. Dat vind ik Γ©cht supergoed van je. Denk dat je de eerste stap hebt gezet, je geeft het toe. Probeer er aan te werken! Alleen is het te moeilijk, dus wellicht een hulpverlener om hulp vragen? En heel eerlijk zijn tegen Roon hierover. Hij steunt je en dat kan hij alleen voor de volle 100% doen als hij alles weet toch.

  Nou girl, sterkte met je stuggeling!

  1. nee hulp verlening hoeft voor mij niet meer, ze gaan je helpen als je bv 5 kilo aankomt eerst;) en dat vertik ik want daar help je me niet mee, ja naar de afgrond geestelijk dan. en eerlijk zijn tegen roon is echt echt het belangrijkste dat ga ik steeds meer in zien

 22. Ten eerste wil ik zeggen dat ik het super knap vind dat je dit zo opschrijft. Er zijn meer meiden en vrouwen die hiermee kampen en er niet voor uit komen. Zelf heb ik hier helemaal geen ervaring mee, maar ik kan me voorstellen dat dit een gevecht is. Dat mensen 1000x tegen je kunnen zeggen dat je te dun bent, maar je het niet gelooft.
  Ik hoop dat je ooit jezelf kan accepteren zoals je bent, maar ik snap dat dit niet over 1 nacht ijs gaat.

  Je bent top, laat je niet van de wijs brengen!

 23. Dat je het hier zo open en bloot op het web durft te gooien, zegt al veel over je instelling. Je weet dondersgoed wat je goede en zwakke punten zijn en ik weet ondertussen ook heel goed hoe je soms hier mee worsteld. Ondanks dat ik je alleen via Twitter ken, vind ik het soms onbegrijpelijk om te zien hoe je omgaat met deze ziekte. Het is voor mensen uit de ‘buitenwereld’ zo onbegrijpelijk dat eten, sporten en dun zijn zo’n invloed kan hebben op het leven van zo’n leuke, lieve en knappe vrouw. En dan zie ik weer Tweets voorbij komen over al die lekkere dingen die je aan het bakken bent en dan denk ik : Hmm Roon en de meiden zullen hier lekker van eten maar wat voor consequenties heeft het als Rach hier een stukje van neemt? Ik maak me soms best zorgen over je maar ik weet ook dat je een onwijs sterke vrouw bent met een kanjer van een man en twee lieve meiden achter je. Ik weet ook dat je dit nooit op het spel zult zetten.
  Ik hoop dat je echt ooit de kracht, moed en het vertrouwen vind om tevreden te zijn met wie je bent. Doe het voor ons, voor Roon maar vooral voor je mooie meiden, die over 20 jaar ook nog graag een mooie moeder willen hebben waar ze leuke dingen mee kunnen doen!
  Ik ben er voor je meid, maar dat weet je wel!
  Ik ben trots op je!
  Knuffel van Mikmakkie

  1. thnx meis
   de consequenties voor mij als ik een plak cake eet of een cupcake zijn op dat moment niet zo erg, nee 5 min later begint het gezeik in me kop al, met als gevolg dat de crosstrainer nog zwaarder word afgesteld en ik letterlijk me lichaam naar de koekeloe trap maar als ik maar zie dat die calorie meter omhoog slaat dan is het goed, ik maak ook altijd me training af ik stop nooit omdat ik te moe ben ofdat ik niet meer lichamelijk kan nee je loopt die 10 km hoe kan me niet schelen. 1 cupcake is de rest van de dag niet meer eten voor mij dus cake bakken heeft leuke kanten maar ook geen leuke kanten en dan met name voor roon, de meiden zien dat verder niet

 24. je gooit er idd steeds meer uit niet alleen hier maar in je eigen omgeving ook en dat is goed, en alle negatieve dingen moet je vermijden, dat geeft slecht nieuws zeg ik altijd maar

 25. Ik vind het ontzettend knap en goed van je dat je dit hier zo neer zet, want ik kan me voorstellen dat dat heel moeilijk voor je is.

  Ik ben het ook met Ioni eens dat het geen nut heeft met je in discussie te gaan. En ook ik wens je alle sterkte toe om er tegen te vechten.

 26. ik ken je net zolang als sasje, de laatste jaren ben je gewoon weg gezakt maar daar kruip je ook weer uit wat je zegd met je ups en downs;)
  het programma kijk ik ja, niet op me gemak natuurlijk

 27. hoe lang ken ik je nu wel niet…… jij bent al vanaf je 18e ofzo bezig met je lichaam, na de bevallingen van de meiden is het afgezakt en dacht ik nou die heeft een keer vrede met haar body en hupsakee daar ging je weer…
  je bent sterk dat weet ik en ik weet dat je tegen die trut in je kop aan het vechten bent en opgeven past niet in jou straatje dus voor dit ook niet

 28. Het is juist goed Rach dat je het er uit gooit! Laat je alsjeblieft niet kisten door negatieve opmerkingen. Mensen begrijpen gewoon niet wat eetstoornissen zijn en wij zelf weten ook niet waarom wij er problemen mee hebben. Weet wel dat het niet normaal is en dat alleen wij mensen met eetstoornissen het zelf moeten oplossen. Een ander kan het niet voor je doen en dat geldt voor alle probleempjes in het leven.

  Of je nou dik of dun bent, beide kanten zijn klote. Klote te vechten en je te beheersen. Ik heb tegenovergestelde van jou. Ik was altijd mager Rach en ik kon eten wat ik wilde (dat ging echt niet normaal), maar je weet door mijn schildklier. Die door de medicatie is normaal gaan doen, ben ik dik geworden. Nu ben ik weer 15 kg afgevallen, maar voor Barries doen en de mensen die mij kennen ben ik nog steeds vol (maat 42).

  Ik snap hoe je je voelt, al is het bij tegenovergesteld. Ik eet juist wel, juist te veel. Nu vecht ik al 3 jaar keihard tegen wat er in mijn koppie zit en het is echt moeilijk! want ik hou van lekker eten, maar het gaat om het balans lieverd. Je moet vechten voor het balans in je voedingsschema. Ik weet dat het super moeilijk is, maar ik weet dat het wel kan! Je bent een schat van een vrouw en ik vind echt een gaaf mens. Je krijgt een stevige knuffel van mij en ik ben super trots op je dat je het gewoon eruit gooit! Had ik ook gedaan, weet je nog en ik baalde altijd zo dat ik het online had gezet, want ooohw wat zouden mensen van mij denken? Weet je hoeveel mails ik heb gekregen van vrouwen met hetzelfde probleem en dat ze juist nu er wat aan gaan doen, na het lezen van mijn post. Je helpt er ook anderen mee Rach. Je bent niet alleen. I love you! xxx

  1. jij bent idd het tegenovergestelde en dat is ook een knokparty die je soms niet kan of wil winnen, je word moe van het vechten, waarom zou je nog vechten denk ik soms maarja dan kijk ik naar me gezin en denk oooooh nee ik kan niet opgeven!!
   ik zal er best misschien mensen mee helpen en dat hoop ik ook!! en ja het is eng dit soort logjes maar hey we hebben een site en daar kunenn we alles op gooien toch:)
   jij komt er ook wel je bent al 15 kilo kwijt!!

   thnx barrie xxx

 29. wilde bijna tiepen vecht je nog maar ja dus, sommige waaronder ik volgens mij denkt dat het een soort griep is dat wel ff overgaat maar het gaat veel dieper dus:( it sucks
  ik ga eens kijken of ik het een keer kan zien het programma

 30. Herkenbaar hoor meid. Ik heb ook ‘iets’ en als je het niet hebt kan je er niet over oordelen. Mensen zeggen waarom doe je het niet, waarom dit of waarom dat? Maar hun horen niet wat het monstertje in je hoofd zegt. En daardoor wordt het alleen maar frustrerender.
  Ik ken je alleen via het www natuurlijk dus ik ga je ook geen tips geven maar als je even wil kletsen of je wilt uiten dan mag je me altijd even aanspreken op msn hoor!

  Ohja, als XXS op tv is, gewoon even twitter uitzetten, dat is extra balast waar je niks aan hebt!

  1. kijk jij snapt me een beetje πŸ˜‰ en dat is inderdaad een strak plan, twitter uit te zetten tijdens het programma πŸ˜‰ als ik roon dan ook uit kan zetten is het misschien nog een ontspannen avondje tv;)
   en thanx wijffie ik weet je te vinden op msn πŸ˜‰

 31. je bent een lekker wijf weer he:d echt een rach story hoe je het denkt schrijf je het op;) menn ik doe een moord voor dat heerlijke lijf van je πŸ˜€ strak in het pak maar idd ondervoed daar ben ik dan niet jaloers op;)
  kijk het programma af en toe, heb al genoeg leed met jou en hoef het van een ander niet te horen πŸ˜‰

 32. respect weer dat je het er weer uitgooit;) en dat je dat trainen nog gewoon vol blijft houden en voor zover ik nu weet is dat je redelijk zwaar traint…zit je daar niet mee dan want spieren wegen meer als vet….
  anna is je vriendin niet echt niet

 33. ik ga de strijd niet met je aan door te zeggen word maar snel beter want snel gaat gewoon niet, maar je brood laten vallen schat…neee kom zeg en snap nu ook wel waarom je zo chagerijnig bent dat zou ik ook zijn als je je leugens niet voor je kan houden, maar waarom, roon steunt je door dik en dun!!

 34. ik laat je ook niet vallen haha gek zeg, ik kijk het programma bijna net zo als ik een horror zit te kijken πŸ˜‰ maar haal die tips er wel uit en die de negatieve tips!!! las het hier boven al ergens doe het voor jezelf, voor je gezin en ook een beetje voor ons goed πŸ˜‰ wat zeg je zelf altijd, we zijn net de tros een grote familie op het net hahah
  kom op mokkel blijven knokken en hou op met je eigen steeds blauwe plekken te geven goed

 35. Ik zal eerlijk zeggen, ik kijk vol ongeloof naar het programma. Ik ben het wel meer gaan begrijpen dat het er niet om gaat hoe dun je bent, het is een controle die je moet blijven houden.. Ik vind L. wel heel ver gaan, dat snap ik niet meer. Je weet dat je op dat punt opgenomen moet worden en het echt uit de hand kan lopen! Ik hoop echt dat jij de grip terug kunt krijgen op je leven zonder anna, be strong en don’t give up!

  Liefs

  1. ja dat is de juiste beschrijving “controle hebben” en dan met name je voeding, ik heb ook liever niet dat iemand anders mijn eten klaar maakt, ik weet dan niet wat er in zin kwa calories en koolhydraten, maak ik het zelf word het allemaal afgemeten, ja klinkt heel naar dit maar het gebeurd wel hier in huis, maakt iemand anders eten dan heb ik die grip niet en word ik ook gewoon ziek! ik hoop het ook dat anna gewoon lekker uit me koppie weg loopt en dat ik weer verder kan gaan;)

 36. @bianc jij laat rach niet in de steek en dat weet ze zelf ook wel, wat heeft ze eraan als je haar in de steek laat dan ??? nee je moet dr nog depri-er laten worden goedzooooow bianca …not

  maar oke…blij dat je het er weer uit gooit en merk dat je steeds meer NOG opener word…of dat een goed teken is weet ik niet
  maar ik ben er wel voor je maar je moet wel beloven en dat doe je ook maar uitoveren alleen niet dat je je boterham niet per ongeluk expres op de grond gooit goed
  ik kijk het programma niet omdat ik er niet tegen kan omdat me vriendin thuis zit met dezelfde bullshit in haar kop

 37. Ik ken het programma niet, op welk net en hoe laat komt dat dan?

  Ik kan best begrijpen hoe lastig het is om anna als “vriendin” te hebben. Ik zelf heb last van BDD en weet dus wel hoe het is om jezelf anders te zien dan dat je in werkelijkheid bent. Ik ga je dus niet vragen waarom je dit doet en ook niet zeggen hoe je het wel moet doen, want dat helpt toch niet. Dit is iets wat alleen jijzelf kan oplossen (denk ik dan maar).

  Toch wens ik je veel sterkte toe, want ook jij als sterke vrouw kan dat af en toe nodig hebben toch?

  Hele dikke kus!!

  1. 22 augustus op Nederland 3 om 21.10 uur;) hele domme vraag misschien gon maar wat is BDD?
   en dank je wel wijffie en ja een vrouw kan altijd sterkte gebruiken ja ;)xxxx

    1. heb het even zitten lezen en dat lijkt me ook niet lekker om daar mee rond te lopen πŸ™
     ook zwaar en als mensen tegen je zeggen dat je er top uit ziet dan zeg jij dank je wel maar diep in je hart heb je zoiets van joh je bent gek!
     (nou die mensen zijn niet gek hoor die dat zeggen want ze hebben wel gelijk ;))

     xxx

    2. Dat is dus inderdaad zo Rach. Velen zeggen meis je ziet er super uit en dan zeg ik netjes “bedankt”, maar in mijn hoofd heb ik dan zo iets van “hebbie stront in je ogen of zo”…is inderdaad niet leuk om mee te leven πŸ™

     1. ja dito verhaal bij mij dus bij mij is het je bent niet dik maar mager en ik zie dat niet. en ik kan nu wel tegen je blijven zeggen dat JIJ gek in je kop bent maarja hahah dan draai jij het weer om πŸ˜‰
      hoop dat jij ook een keer gaat inzien dat het niet zo is en dat mensen geen stront in hun ogen hebben maar gelijk hebben πŸ˜‰
      dikke kus mop

 38. Heftig zeg! Ik ken het programma niet en ik weet ook niet hoe het voelt om dit te hebben. Begrip heb ik er wel voor. Echt heel veel sterkte ermee. Je bent een super mooie vrouw en ik hoop dat je eruit komt!

  En die reactie hierboven slaat echt totaal nergens op zeg ^^ Bah

 39. Ik weet al een tijd dat je hiermee rond loopt. En ik weet ook dat je het er moeilijk mee hebt en constant in strijd bent om er iets te doen maar toch ook niet te willen aankomen.

  Ik maak me regelmatig zorgen over je. Maar ik weet dat er over discussiΓ«ren met je geen nut heeft omdat je donders goed weet wat je ‘fout’ doet.

  Ik kan je niet helpen, dat kan niemand behalve jij. Toch hoop ik dat je snel de mogelijkheid en kracht vindt om jezelf te helpen. Voor jezelf, je meiden en stiekem ook een beetje voor ons.

  1. meestal reageer ik wel snel op jou reacties maar nu ff niet hahah ben even weg gelopen want jij weet me altijd gewoon ff op me punten te zetten. discussie voeren heeft idd geen zin en moet het echt zelf doen en hoe ik er nu voor sta heb ik zoiets van nee nu ff niet, heb nu geen zin maar dat moet ik weg drukken want dan zak ik nog verder weg
   ik blijf idd zeker door knokken voor me gezin en ook voor me lezers πŸ˜‰ (had je me bijna weer aan het janken he hahaha )

   1. Nou jij mij ook met je blogje hoor. πŸ™‚
    Ik wil niet dat je verder weg zakt want ik hou mijn hart vast voor wat er dan gebeurt. πŸ™

 40. Ik heb het programma nu meerdere keren gezien, vind het interessant en ook goed dat ze laten zien dat het een ziekte is waar je niet zo makkelijk vanaf komt. ΓΌberhaupt al dat het een ziekte is. Wel vroeg ik me altijd af hoe mensen die hier zelf mee zitten het programma vinden, ik kan me voorstellen dat het heel confronterend en/of moeilijk kan zijn.

  Ik hoop dat jij de power vindt om deze nare periode af te sluiten, het is je gegund!

  1. dankje wel πŸ˜‰ het is een hele confrontatie als je er naar kijkt en er dan ook commentaar op krijgt, dan hoor je ” jij bent precies haar en dat doe jij ook” en ga zo maar door en dan is het nog harder om naar te kijken

 41. nou ik heb niet me mond dicht gedaan want wist dat dit eraan zat te komen, ik ga je pijn doen nu maar dat boeit me niet, je bent nog niet vel over been, ik ben stront stik jaloers op je sixpack want op dat gebied ben je wel gespierd!! aleen je armen en je borstkast brrrr walgelijk rach werkelijk walgelijk, sla je kop zo hard mogelijk tegen de muur denk ik dan wel eens en komt met je rotte harses uit die onzin schatje mij god zeg..
  roontje is er nu nog voor je maar voor hoelang ????
  ik ben je chick maar ook ik laat je een keer in de steek ….als je zo door blijft gaan dus…… rot op met je klote proggie van xxs en word lekker xxm goed

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.