Zo weinig??

Zo weinig??

Ik zit zo hier en daar te lezen op Facebook en kom dat de page tegen low budget koken of zoiets. Ik zit daar de recepten te bekijken en lees dan de verhalen en eerlijk he….ik was in shock :(. Niet van de recepten hoor want daar geniet ik van en zeker als mensen het met zo min mogelijk budget toch iets lekkers op tafel willen zetten maar man man  man. Gezinnen die 150 euro per maand krijgen van een bewindvoerder …..dan praat ik over 2 volwassen en 3 kids, waarvan 1 nog in de luiers en dan de huisdieren erbij….hoe dan?? 150 per maand voor boodschappen, dat is voor mij een pijnlijk iets om te lezen want we weten allemaal dat het allemaal niet zo goedkoop is. Je gaat natuurlijk dan op aanbiedingen af en ja dat doe ik ook ondanks dat ik geen low budget heb want ik ben al 15o euro per week kwijt aan boodschappen als het niet meer is, en daar zit dan het tanken niet bij zeg maar. Dus ik ben even met mijn beentjes op de grond gezet, en ja tuurlijk weet ik dat niet iedereen het makkelijk heeft en sommige gezinnen letterlijk blauw liggen om rond te komen. Ik ken helaas ook zulke mensen en wij proberen ze altijd een beetje te helpen, maar als je dan naar een facebook page kijkt met tig mensen die zo zitten 😐

Roon en ik hebben het ook niet altijd makkelijk gehad, we hebben ook tijden gekend dat mijn schoonmoeder een voedselpakketje had gemaakt en kwam brengen en toen hadden we nog geen kids!! Als ik aan die tijd terug denk, denk ik jeetje je moet toch een beetje rond kunnen komen met kids in het spel?? Je hoeft ze niet te verwennen of wat dan ook maar een gezonde maaltijd voor een kind vind ik heel belangrijk , dan eet mijn huisdier maar niet zou ik dan zeggen. Ja ik ben er van geschrokken en dacht dit gaat ik delen. Niet dat ik daar iemand bij help, maar het is wel iets waar over nagedacht kan worden om elkaar toch meer te steunen en te helpen.

Voedselbank….tja, ook daar gelden regels voor om daar voor in aanmerking te komen geloof ik, wat ik raar vind want je kan toch aan iemands inkomen en uitgaven posten zien hoe of wat, en zeker als ze onder zo’n bewindvoerder staan (durf het bijna niet te zeggen maar ga zo echt googlen om te kijken wat dat nou allemaal inhoud want ik ken het niet, gelukkig niet maar wil wel weten hoe dat in zijn werk gaat)

Nou ga ik niet aan jullie vragen of jullie ook low budget zitten want dat gaat mij en andere niks aan maar ken jij mensen die het ook zo krap hebben en hoe denk jij daarover?

Waar ik mij dan wel aan irriteer op die pages is dat mensen met zo weinig budget gewoon stug door roken…kijk ik weet hoe moeilijk het is om te stoppen of te minderen en zeker in stress situaties maar hey wat is belangrijker ? je kind of je saffie? ik weet het wel hoor ;).

Ja ik ben benieuwd hoe jullie over dit denken ….

2 gedachten over “Zo weinig??

  1. Het is zeker heel triest als je moet leven met een bepaald budget en dan zien om hier mee rond te komen . Ik ben werkzaam geweest bij een bank en ook ik heb heel wat leed voor bij zien komen . Maar als ik dan zag bij een klant dat bepaalde (onbelangrijke) zaken voorang kreeg dan vroeg ik mij natuurlijk ook wel het een en ander af . Ik had de bevoegdheid om klanten te helpen met hun krediet , hoe dan ook ik hielp ,zoveel mogelijk , klanten waren voor mij geen nummertje en zo hielp ik ook als het eigenlijk niet kon . Aard van het beestje 😊 ook ik help graag .
    Goed artikel! Inderdaad iets om over na te denken .

    1. zo moeten er meer van zijn zoals jij toen je klanten behandelde 😉 geen nummertje!! en ja ik blijf het bizar vinden dat mensen in nederland zo moeten leven:(

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.