Nieuwe ideeën voor de eettafel

Nieuwe ideeën voor de eettafel

Zoektocht naar de perfecte eettafel
Wil je jouw eettafel inruilen voor een nieuw model, of ga je binnenkort intrekken in jouw nieuwe woning en ben je er nog niet over uit welke eettafel het meest geschikt is voor jouw situatie? Dan kan dit artikel je een eindje op weg helpen. We delen in dit artikel namelijk de laatste trends op het gebied van eettafels. Lees snel verder!


Het juiste formaat kiezen
De kracht van een eettafel is belangrijker dan je misschien denkt. We zitten tegenwoordig niet alleen aan tafel om van een culinair hoogstandje te genieten, maar het is bij uitstek ook de plek om een spelletje te spelen met vrienden of als werkplek te gebruiken. Zeker in de onwerkelijke tijd waar we met z’n allen in leven, wordt een thuiswerkplek steeds meer het nieuwe normaal. Bij het uitzoeken van een tafel, is het daarom van belang om te weten welk formaat tafel geschikt is. Hoeveel mensen wil je aan de eettafel kunnen laten zitten? Op basis van deze informatie kun je beter inschatten welk formaat de eettafel minimaal moet hebben. Ook de plek waar de tafel komt te staan, speelt een belangrijke rol. Als je genoeg ruimte hebt, durf dan ook voor een groter model te kiezen. Wanneer je een kleinere of smalle ruimte hebt, dan kan een ronde tafel goed tot zijn recht komen. Of je kiest juist voor een uitschuifbare tafel. Lekker functioneel!

Een industriële tafel
Op dit moment zijn er een aantal trends gaande in de interieurwereld. Zo blijft de industriële stijl ontzettend populair en zie je deze robuuste tafels veel terugkomen in woonbladen, maar ook in woonprogramma’s en op inspiratieplatform Pinterest. Kenmerkend aan deze tafels zijn hun doorleefde uitstraling. Vooral voor huishoudens met kinderen, die nog wel eens kunnen knoeien, hoef je je geen zorgen meer te maken. Een kras of pit in een vergrijsde kloostertafel geeft ‘m juist nog meer karakter.

Tafels met beton look
Ook tafels met beton look zijn helemaal in op dit moment. De tafel heeft niet een blad van echt beton, maar een dikke coating zodat het op beton lijkt. Ook in de tafelpoten heb je genoeg keuze. Ga je voor een houten poot, een stalen onderstel of juist kruispoten? Op deze manier kun je een tafel samenstellen die in bijna elk interieur past.

9 gedachten over “Nieuwe ideeën voor de eettafel

    1. oh i like!! zelf gemaakte dingen zijn altijd uniek en mooi!! mijn broer heeft ook gouden handjes en maakt ook alles zo mooi en hoe heerlijk is het om te weten dat alleen jij zoiets hebt haha

  1. Ik ben zelf meer een liefhebber van een robuuste houten tafel met mooie stoelen erbij, maar ook dan is er zoveel keuze dat het best lastig is om iets te kiezen.

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.